Quantcast
Η Θεσσαλονίκη ο πέμπτος δημοφιλέστερος προορισμός των Ρώσων τουριστών - enikonomia.gr
share

Η Θεσσαλονίκη ο πέμπτος δημοφιλέστερος προορισμός των Ρώσων τουριστών

δημοσιεύτηκε:

Στην πέμπτη θέση μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για τους Ρώσους τουρίστες βρίσκεται η Ελλάδα, με τα οργανωμένα πακέτα που συνδυάζουν τις διακοπές με την αγορά ακινήτων ή γουναρικών να έχουν μεγάλη ζήτηση, όπως και όσα αφορούν τις ειδικές μορφές τουρισμού (πχ, τον θρησκευτικό) ή το δημοφιλές δίπτυχο “ήλιος- θάλασσα”, σύμφωνα με την HOT TOURS, τη μεγαλύτερη τουριστική αλυσίδα της Ρωσίας και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ).

Παρότι οι προβλέψεις των τουριστικών φορέων της Ρωσίας δείχνουν σταδιακή ανάκαμψη του τουριστικού ρεύματος από τη χώρα προς Ευρώπη και άλλους προορισμούς για φέτος, η ασταθής οικονομική κατάσταση στη χώρα και η υποτίμηση του ρουβλιού διαμορφώνουν εκτιμήσεις ότι το καλοκαίρι του 2015 θα είναι μια ακόμη “δύσκολη” σεζόν για τις διακοπές των Ρώσων στο εξωτερικό

Δεν θα είναι, όμως,τόσο δύσκολη όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί (σ.σ. οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για πτώση αφίξεων στην Ελλάδα ακόμη και κατά 50% εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης στη Ρωσία, αλλά οι νεότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η σεζόν θα εξελιχθεί πιο ομαλά).

Οι προβλέψεις έγιναν στη διάρκεια του έκτου συνεδρίου της ΗΟΤ ΤΟURS, που πραγματοποιείται σήμερα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Carras στη Χαλκιδική.

Στο συνέδριο μετέχουν 110 τουριστικοί πράκτορες της αλυσίδας HOT TOURS από 20 πόλεις της Ρωσίας, αλλά και από τη Λευκορωσία και την Αρμενία. Στη διοργάνωση μετέχουν μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι, που έχουν στη δύναμή τους πάνω από 100 ξενοδοχεία σε Χαλκιδική, Κρήτη, Αττική, Πιερία, νησιά Ιονίου και Δωδεκάνησα.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.