Quantcast
Η άνοδος του ευρώ πάνω από τα 1,14 δολάρια έριξε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Η άνοδος του ευρώ πάνω από τα 1,14 δολάρια έριξε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο ανατιμήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών στοιχείων για την αμερικανική βιομηχανική παραγωγή. 

Το ευρώ κέρδισε 0,3% και διαμορφώθηκε στα 1,1431 δολάρια, διευρύνοντας την ανάκαμψή του, αφού είχε υποχωρήσει τον Μάρτιο κάτω και από τα 1,05 δολάρια (χαμηλό 12ετίας). 

Το δολάριο “αρχίζει να φαίνεται όλο και περισσότερο ευάλωτο στα όποια αδύναμα στοιχεία από τις ΗΠΑ, ρίχνοντας σκιές στον χρόνο της αναμενόμενης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων”, δήλωσαν αναλυτές της Citigroup.

Από την άνοδο του ευρώ επηρεάσθηκαν και τα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Ο δείκτης Stoxx Europe 600 έχασε τα κέρδη που σημείωνε νωρίτερα, για να καταγράψει τελικά ζημιές 0,4%. Το ισχυρότερο ευρώ θεωρείται γενικά ως κακό για τις ευρωπαικές εταιρείες, που αποκτούν μεγάλο μέρος των εσόδων τους από το εξωτερικό. Ο γερμανικός δείκτης DAX μειώθηκε 1%. 

Τα χρηματιστήρια κινούνταν ανοδικά σήμερα το πρωί, εν μέσω ενδείξεων σταθεροποίησης των αγορών ομολόγων. Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων μειώθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 0,63%, έχοντας φθάσει έως και το 0,77% χθες. 

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.