Quantcast
Η αξιολόγηση θα ξεκινήσει 18/1 με στόχο να ολοκληρωθεί στα μέσα Φλεβάρη - enikonomia.gr
share

Η αξιολόγηση θα ξεκινήσει 18/1 με στόχο να ολοκληρωθεί στα μέσα Φλεβάρη

δημοσιεύτηκε:

Την 18η Ιανουαρίου ορίζουν οι δανειστές ως ημερομηνία έναρξης της αξιολόγησης των μεταρρυθμίσεων στα πλαίσια του προγράμματος διάσωσης που έχει συμφωνηθεί από το καλοκαίρι με την ελληνική κυβέρνηση και στόχος τους είναι να ολοκληρωθεί μέσα στον Φλεβάρη, ώστε να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.

Αυτό δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters σήμερα. «Σε πρώτη φάση στόχος είναι να ξεκινήσει η αξιολόγηση στις 18 Γενάρη, αν και πρακτικά ίσως και να μετατεθεί λίγο αργότερα» είπαν χαρακτηριστικά.

Καταρχήν θετικοί οι δανειστές για το ασφαλιστικό

Όπως τονίζει το Reuters, η αξιολόγηση περιλαμβάνει κρίσιμες μεταρρυθμίσεις όπως τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, το προσχέδιο για το οποίο η Αθήνα έχει ήδη αποστείλει στις Βρυξέλλες.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είπαν μάλιστα πως είναι θετικοί ως προς το γενικό περίγραμμα της πρότασης, αλλά δεν είναι σίγουροι πως τα μέτρα θα φέρουν το επιθυμητό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Για τους δανειστές, ένας από τους στόχους- κλειδιά της μεταρρύθμισης είναι να αυξηθούν τα κίνητρα για τους Έλληνες ώστε να εργάζονται περισσότερο.

«Δεν έχουμε πρόβλημα με το γενικό περίγραμμα της μεταρρύθμισης. Αλλά θα αποδώσει; Πρέπει να έχουμε περισσότερα αριθμητικά και τεχνικά δεδομένα από την Αθήνα για να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε επ’ αυτού» σύμφωνα με έναν αξιωματούχο.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.