Quantcast
Η έκκληση Τσακαλώτου στις τράπεζες: Διαθέστε μετοχές και σε Έλληνες επενδυτές - enikonomia.gr
share

Η έκκληση Τσακαλώτου στις τράπεζες: Διαθέστε μετοχές και σε Έλληνες επενδυτές

δημοσιεύτηκε:

Επιστολή προς τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών είχε στείλει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πριν από την έναρξη της ανακεφαλαιοποίησης. Με αυτή ζητούσε η προσφορά μετοχών να γίνει και για τους Έλληνες επενδυτές.

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής, απηύθυνε έκκληση στις διοικήσεις για συμμετοχή και των Ελλήνων επενδυτών στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Μάλιστα τόνισε ότι η συμμετοχή των εγχωρίων επενδυτών θα ήταν πολύ υψηλή με δεδομένη την χαμηλή τιμή στην οποία γίνεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών. Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι οι τράπεζες δεν έχουν νομική, αλλά ηθική υποχρέωση να διαθέσουν μετοχές και στους Έλληνες επενδυτές.

Ο υπουργός Οικονομικών παρουσιάζοντας στην Επιτροπή τον νέο Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθηγητή κ. Χαράλαμπο Γκότση επεσήμανε ότι επελέγη από την κυβέρνηση όχι απλώς ως ένας τεχνοκράτης, αλλά ως ένας βαθύς γνώστης των οικονομικών με διευρυμένη άποψη για τον αναπτυξιακό ρόλο του Χρηματιστηρίου και της Κεφαλαιαγοράς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.