Quantcast
Η ΕΚΤ θα εξετάσει ευρύ πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τον Ιανουάριο - enikonomia.gr
share

Η ΕΚΤ θα εξετάσει ευρύ πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τον Ιανουάριο

δημοσιεύτηκε:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ πρόκειται να εξετάσει ένα ευρύ πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, περιλαμβανομένων των κρατικών τίτλων, τον επόμενο μήνα, δήλωσαν δύο κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρωζώνης που έχουν γνώση των συζητήσεων, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. 

Αν και η πρόταση προβλέπει την αγορά διάφορων τύπων ομολόγων, δεν θα περιλαμβάνει την αγορά μετοχών, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για την εφαρμογή μίας πολιιτκής ποσοτικής χαλάρωσης και η σύνθεση τουπρογράμματος μπορεί να επηρεασθεί από τα νεότερα οικονομικά στοιχεία.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε σήμερα ότι η ΕΚΤ δεν “θα ανεχθεί” μία μακρά περίοδο πολύ χαμηλού πληθωρισμού και ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας συζήτησε “όλα τα στοιχεία ενεργητικού εκτός από τον χρυσό” ως πιθανούς στόχους αγορών. Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέθεσε  τον περασμένο μήνα σε επιτροπές της ΕΚΤ τον σχεδιασμό νέων μη συμβατικών μέτρων νομισματικής στήριξης της οικονομίας για την τόνωση της ανάπτυξης και την αύξηση του πληθωρισμού – που ανήλθε μόλις σε 0,3% τον Νοέμβριο – προς τον στόχο της κεντρικής τράπεζας που είναι λίγο κάτω από το 2%. 

Την επόμενη Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, η ΕΚΤ θα προχωρήσει στον δεύτερο γύρο παροχής 4ετών δανείων με πολύ χμαηλό επιτόκιο στις τράπεζες της Ευρωζώνης. Η επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου.  

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.