Quantcast
Η Ελλάδα χρωστά 1,1 δισ. ευρώ σε φαρμακοβιομηχανίες - enikonomia.gr
share

Η Ελλάδα χρωστά 1,1 δισ. ευρώ σε φαρμακοβιομηχανίες

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα έχει να πληρώσει από τον περασμένο Δεκέμβριο διεθνείς φαρμακοβιομηχανίες στις οποίες πλέον οφείλει συνολικά πάνω από 1,1 δισεκ. ευρώ, δήλωσε σήμερα ανώτατο στέλεχος του ευρωπαικού κλάδου στο Reuters.

Το χρέος προς τις φαρμακοβιομηχανίες αυξάνεται, αντανακλώντας τις χρηματοδοτικές δυσκολίες στην Ελλάδα και ταυτόχρονα θέτει ένα σοβαρό ηθικό δίλημμα για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, που πιέζονται να μην σταματήσουν τις παραδόσεις σκευασμάτων, τα οποία σώζουν ζωές.

Ο Ρίτσαρντ Μπεργκστρόμ, γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Φαρμακευτικών Βιομηχανιών (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations, EFPIA) δήλωσε ότι στα μέλη της οφείλονται χρήματα τόσο από νοσοκομεία, όσο και από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις και αξιωματούχοι της ΕΕ συζητούν τώρα επιλογές για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να κηρύξει αθέτηση πληρωμών ή να εγκαταλείψει την ευρωζώνη με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρά προσκόμματα στις εισαγωγές ειδών πρώτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων και των φαρμάκων, αναφέρει το Reuters.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.