Quantcast
«Η Ευρωζώνη εξετάζει βοήθεια στην Ελλάδα σε περίπτωση Grexit» - enikonomia.gr
share

«Η Ευρωζώνη εξετάζει βοήθεια στην Ελλάδα σε περίπτωση Grexit»

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρωζώνη εξετάζει να διαμορφώσουν ένα πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, προκειμένου να στηρίξουν την οικονομία της, εάν αναγκασθεί να φύγει από το ευρώ, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενι δύο πηγές με γνώση των σχετικών συζητήσεων. 

Η ελληνική κυβέρνηση, σημειώνει το δημοσίευμα του πρακτορείου, δεν αναμένει ότι θα χρειασθεί αυτή τη βοήθεια, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη και εστιάζει τις προσπάθειες του στη λήψη της βοήθειας που είναι αναγκαία για να αποφύγει μία χρεοκοπία της χώρας. 

Παρά ταύτα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν μηχανισμούς για να θωρακίσουν την Ελλάδα τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά στην περίπτωση μίας διάσπασης του ευρώ, για να προστατευθεί η υπόλοιπη Ευρωώνη από τις επιπτωσεις, δήλωσε μία από τις δύο πηγές. 

“Υπάρχει πάντα ένα σχέδιο Β”, δήλωσε ο Φίλιπο Ταντέι, οικονομικός σύμβουλος του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στη Ρώμη, χωρίς να αναφερθεί ειδικά στο πακέτο βοήθειας. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.