Quantcast
Η Μέρκελ ρίχνει το γάντι στην κυβέρνηση για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της - enikonomia.gr
share

Η Μέρκελ ρίχνει το γάντι στην κυβέρνηση για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

δημοσιεύτηκε:

Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποσαφηνίσει, εάν δεσμεύεται στους όρους του προγράμματος στήριξης της ΕΕ, δήλωσε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείτια αξιωματούχο που μετείχε στη συνεδρίαση. 

Η Μέρκελ δήλωσε ότι προκαλεί κατάπληξη η συζήτηση για “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, με δεδομένη την αναβολή πληρωμής τόκων από την Ελλάδα (εννοεί τη μετάθεση για μετά το 2022 της πληρωμής τόκων για το μέρος του χρέους που αφορά στα δάνεια από το Ευρωπαικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας). 

Σκληρή γραμμή κρατά και το γερμανικό σοσοαλδημοκρατικό κόμμα. Ο Τσίπρας “πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουν γίνει. Είναι απόλυτα σαφές ότι δεν πρόκειται να προσφέρουμε κάποιο ειδικό πρόγραμμα βοήθειας για να χρηματοδοτήσουμε ακριβά προεκλογικά δώρα”, δήλωσε ο Τόμας Όπερμαν, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση Μέρκελ, 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.