Quantcast
Η ΤτΕ απαντά στον ΣΑΤΕ ότι εκταμίευσε μεγάλα ποσά για το ΕΣΠΑ - enikonomia.gr
share

Η ΤτΕ απαντά στον ΣΑΤΕ ότι εκταμίευσε μεγάλα ποσά για το ΕΣΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Η Τράπεζα της Ελλάδος εκταμίευσε μεγάλα ποσά τις τελευταίες ημέρες, που αφορούν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος, με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών.

Ο ΣΑΤΕ κατήγγειλε ότι εκατοντάδες έργα του ΕΣΠΑ κινδυνεύουν με διακοπή, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος δεν εκτελεί πληρωμές στους αναδόχους, παρά το γεγονός ότι αυτές έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Στην ανακοίνωσή της, η Τράπεζα της Ελλάδος “διευκρινίζει ότι εκτελεί κανονικά όλες τις εντολές πληρωμών, αποκλειστικά σύμφωνα με τη ροή που καθορίζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους” και προσθέτει:

“Σήμερα, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, εκταμιεύθηκαν αρκετά μεγάλα ποσά που αφορούν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ). Πρέπει όμως να τονιστεί ότι ο όγκος των συναλλαγών είναι μεγάλος και ότι αυξήθηκε αρκετά τον τελευταίο καιρό. Οι υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διακανονίζουν όλες τις εντολές του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τη σειρά των εισερχόμενων εντολών”. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.