Quantcast
Handelsblatt: Η Αθήνα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Η Αθήνα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

δημοσιεύτηκε:

“H Αθήνα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ” είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της οικονομικής εφημερίδας, Handelsblatt αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι για την οικονομία της χώρας.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, “Η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε χαλάρωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα μόνο αν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι στη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ,Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα”.

“Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 3,5% στο 2,5% το 2021. Επιπλέον επιδιώκει να διαθέσει σε επενδύσεις τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα ύψους 1 δις ευρώ και όχι στην εξυπηρέτηση του χρέους. Εκπληρώσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας, τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Απαντώντας ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων υπογράμμισε πως θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στηρίξει την Αθήνα στο αίτημά της. Την τελική απόφαση ωστόσο θα λάβει το Eurogroup. Προϋπόθεση για αυτό όμως είναι να διατηρηθεί η δυναμική των μεταρρυθμίσεων, κατέληξε ο Πάολο Τζεντιλόνι”, προστίθεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Πηγή Πληροφοριών: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.