Quantcast
ΗΠΑ: Ενίσχυση της οικονομίας της δείχνει η μείωση του εμπορικού ελλείμματος - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Ενίσχυση της οικονομίας της δείχνει η μείωση του εμπορικού ελλείμματος

δημοσιεύτηκε:

Το έλλειμμα του αμερικανικού εμπορικού ισοζυγίου μειώθηκε τον Ιούλιο στο χαμηλότερο επίπεδο 5μήνου, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν σημαντικά, σηματοδοτώντας ότι η οικονομία είναι ισχυρή εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Αν και άλλα στοιχεία, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, έδειξαν αύξηση των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, η τάση των επιδομάτων αυτών παραμένει συμβατή με την ενίσχυση της αγοράς εργασίας.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 7,4% στα 41,9 δις. δολάρια. Αν προσαρμοσθεί με βάση τον πληθωρισμό, το έλλειμμα υποχώρησε στα 56,2 δις. δολάρια από 59 δις. δολάρια τον Ιούνιο.

Το μικρότερο έλλειμμα σημαίνει μία περιορισμένη συμβολή του εξωτερικού εμπορίου στο αμερικανικό ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο. Το εξωτερικό εμπόριο συνέβαλε κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες στον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 3,7% που σημειώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Τα στοιχεία, από τις καταναλωτικές δαπάνες έως την απασχόληση και τον στεγαστικό τομέα, υποδηλώνουν ότι η οικονομία διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τη δυναμική της από το δεύτερο τρίμηνο και βρισκόταν σε στέρεο έδαφος όταν οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές συγκλονίσθηκαν από την αναταραχή που πυροδότησαν οι ανησυχίες για την κινεζική οικονομία.

 

Πηγή: Reuters

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.