Quantcast
Η απάντηση του ΕΦΚΑ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και το... μελάνι - enikonomia.gr
share

Η απάντηση του ΕΦΚΑ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και το… μελάνι

δημοσιεύτηκε:

Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με αφορμή την επιστολή που κυκλοφόρησε σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του μετά από ερώτηση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ επισημαίνει ότι «τα δημοσιεύματα προκλήθηκαν, με αφορμή την κοινοποίηση έγγραφης επιστολής που φέρει τα χαρακτηριστικά υπηρεσιακού εγγράφου του ΕΦΚΑ και έχει αποσταλεί από αναρμόδια υπάλληλο του φορέα, η οποία απαντά σε ερωτήματα που δεν της τέθηκαν καν και θίγει θέματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Πραγματικότητα την οποία φαίνεται να παραποιεί για λόγους που δεν είναι γνωστοί στη διοίκηση, παρά μόνο η ίδια γνωρίζει και κάθε άλλο, παρά σχέση έχουν με τα υπηρεσιακά δεδομένα του φορέα».

«Μία προσεκτική ανάγνωση της επιστολής που “κυκλοφορεί στα δημοσιεύματα”, πείθει κάθε καλόπιστο αναγνώστη της ότι το συγκεκριμένο “έγγραφο”, το οποίο να σημειωθεί ότι δεν κοινοποιήθηκε ούτε στον προϊστάμενο της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης και φυσικά ούτε στη διοίκηση του ΕΦΚΑ, εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και όχι την αλήθεια. Η συντάκτης του αναγνωρίζει ότι είναι αναρμόδια, παρά ταύτα απαντά στο έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για την ουσία της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και -η ίδια και μόνο η ίδια- διαπιστώνει ότι δεν έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες, δεν έχουν γίνει μηχανογραφικές εφαρμογές και δεν υπάρχουν αναλώσιμα…» επισημαίνει ο ΕΦΚΑ.

Και συνεχίζει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Ουδέν ανακριβέστερο αυτού. Μηχανογραφικό πρόγραμμα έχει ήδη φροντίσει ο ΕΦΚΑ να εγκατασταθεί, ώστε να υπάρχει δυνατότητα εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες εκκρεμούν από το έτος 2012, όπως η ίδια διαπιστώνει στην επιστολή της, οδηγίες έχουν δοθεί από τον αρμόδιο υποδιοικητή Δημήτρη Τσακίρη, που συντονίζει το έργο πληρωμής των ληξιπροθέσμων της υγείας και φυσικά δεν τίθεται θέμα έλλειψης αναλωσίμων.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της εκκαθάρισης των ληξιπροθέσμων οφειλών, αν η συγκεκριμένη υπάλληλος, έστω και αναρμοδίως, έμπαινε στον κόπο να πληροφορηθεί την υπεύθυνη προετοιμασία που έχει γίνει, μέχρι τώρα, για το συγκεκριμένο θέμα, θα ήταν εύκολο να πληροφορηθεί ότι από το μήνα Οκτώβριο ξεκινάει η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.