Quantcast
Η ΔΕΗ εξετάζει την έκδοση ομολόγου με ενέχυρο ληξιπρόθεσμες οφειλές πελατών της - enikonomia.gr
share

Η ΔΕΗ εξετάζει την έκδοση ομολόγου με ενέχυρο ληξιπρόθεσμες οφειλές πελατών της

δημοσιεύτηκε:

Πακέτο ανεξόφλητων λογαριασμών πελατών της ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει σύντομα η ΔΕΗ, ως εγγύηση για την έκδοση ομολόγου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των “ΝΕΩΝ”, η διάθεση των ανεξόφλητων οφειλών δεν επηρεάζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που χρωστούν τα συγκεκριμένα ποσά, δηλαδή η δημόσια εταιρεία ηλεκτρισμού θα είναι εκείνη στην οποία οι οφειλέτες θα συνεχίσουν να χρωστούν. Και η επιχείρηση συνεχίζει να είναι αυτή που θα διεκδικεί τα χρήματα από τους συγκεκριμένους πελάτες.

Η ΔΕΗ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι εξετάζει το θέμα της χρηματοδότησης της (όχι της πώλησης σε τρίτους) με τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

“Η ΔΕΗ, όπως έχει προαναγγείλει, για την διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών εξετάζει τρόπους αξιοποίησης όλων των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων με βάση και τη διεθνή εμπειρία.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει και το θέμα της χρηματοδότησης (όχι της πώλησης σε τρίτους) μέσω τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία, στοχεύοντας στην ανάκτηση οφειλών από στρατηγικούς κακοπληρωτές, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στο κοινωνικό της πρόσωπο.

Τα περί πώλησης οφειλών φτωχών νοικοκυριών δεν έχουν απολύτως καμία βάση”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.