Quantcast
Η φρενίτιδα του Airbnb εξαφάνισε τα ενοικιαστήρια - Μεγάλη απειλή για μαζικές εξώσεις - enikonomia.gr
share

Η φρενίτιδα του Airbnb εξαφάνισε τα ενοικιαστήρια – Μεγάλη απειλή για μαζικές εξώσεις

δημοσιεύτηκε:

Γκαρσονιέρα 35 τ.μ. στο Κουκάκι ενοικιάζεται 580 ευρώ τον μήνα ή 17 ευρώ το τετραγωνικό, διαμέρισμα 43 τ.μ. στα Ιλίσια σε πολυκατοικία 53 ετών, προσφέρεται στα 770 ευρώ ή 18 ευρώ/ τ.μ. Οι τιμές μπορεί να φαίνονται υπερβολικές για τα σημερινά δεδομένα, αλλά είναι πραγματικές και προέρχονται από τις αγγελίες που αναρτούν ιδιοκτήτες και μεσιτικά γραφεία. Τα ενοίκια αυτά είναι απλησίαστα για έναν υπάλληλο, φοιτητή ή ένα ζευγάρι. Τα σπίτια που διατίθενται για μακροχρόνια μίσθωση στην καρδιά της πρωτεύουσας είναι πλέον ελάχιστα και πανάκριβα, όταν την ίδια ώρα στην Κηφισιά ένα διαμέρισμα 136 τ.μ. ενοικιάζεται 800 ευρώ ή 6 ευρώ το τ.μ. και στην Εκάλη διαμέρισμα 110 τ.μ. ενοικιάζεται με 900 ευρώ τον μήνα ή 8 ευρώ το τετραγωνικό.

Η φρενίτιδα του Airbnb έχει εξαφανίσει τα ενοικιαστήρια και έχει εκτινάξει τις τιμές των ενοικίων. Τα ενοίκια κατοικιών σε περιοχές όπως το Κουκάκι, το Μετς, ακόμη και τα Εξάρχεια, έχουν τραβήξει για τα καλά την ανηφόρα, με τις αυξήσεις να κινούνται ακόμη και πάνω από 30% σε σχέση με το 2017. Μέσα σε μια διετία το Κουκάκι έγινε ακριβότερο από την Εκάλη.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η κατάσταση είναι απελπιστική για όσους ψάχνουν να νοικιάσουν κύρια κατοικία σε περιοχές που έχουν γίνει περιζήτητες λόγω Airbnb. Το κέντρο του Λεκανοπεδίου έχει αποκλειστεί λόγω των βραχυχρόνιων μισθώσεων και των υψηλών ενοικίων. Ακόμη μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα για τους ενοικιαστές, οι οποίοι όπως έγραψε πρόσφατα η Telegraph, απειλούνται με μαζικές εξώσεις. Η φρενίτιδα του Airbnb έχει καταλάβει τους ιδιοκτήτες οι οποίοι βγάζουν τους ενοικιαστές από τα διαμερίσματα για να τα βάλουν σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, βλέποντας τα γρήγορα κέρδη που φέρνει η Airbnb.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.