Quantcast
Η ώρα της Moody's για την ελληνική οικονομία - Απόψε η αξιολόγηση του οίκου - enikonomia.gr
share

Η ώρα της Moody’s για την ελληνική οικονομία – Απόψε η αξιολόγηση του οίκου

δημοσιεύτηκε:

Απόψε το βράδυ αναμένεται να δώσει στο φως της δημοσιότητας  ο οίκος Moody’s τη νέα αξιολόγησή του για την ελληνική οικονομία. Πάντως δεν αποκλείεται ο οίκος να αναβαθμίσει το ελληνικό αξιόχρεο κατά μία μονάδα με θετικό outlook και όχι με σταθερές προοπτικές.  Αλλά ακόμη και εάν ο οίκος προχωρήσει στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην πιο “συντηρητική εκδοχή” , αυτό  θα αποτελέσει  ούτως η άλλως μια θετική εξέλιξη για την αγορά της Ελλάδας.  Υπενθυμίζεται δε πως ο οίκος Moody’s έχει δώσει μέχρι στιγμής πιο χαμηλή αξιολόγηση στην Ελλάδα σε σχέση με τους υπόλοιπους μεγάλους οίκους καθώς κατατάσσει τη χώρα μας 3 βαθμίδες κάτω από την επενδυτική.

Επισημαίνεται πως ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS έδωσε στις 8 Σεπτεμβρίου επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα αναβαθμίζοντας σε ΒΒΒ (low) το αξιόχρεο της οικονομίας της χώρας μας με σταθερές προοπτικές, από ΒΒ (high) με σταθερές προοπτικές.

Πότε θα γίνουν οι δύο επόμενες αξιολογήσεις για την ελληνική οικονομία για το 2023

Άλλες δύο αξιολογήσεις θα γίνουν από τους  διεθνείς οίκους για το ελληνικό  αξιόχρεο για το 2023. Πρόκειται για τον οίκο Standard & Poor’s ο οποίος θα  δημοσιοποιήσει στις  20 Οκτωβρίου την κρίσιμη έκθεσή του για την ελληνική οικονομία και μετά θα ακολουθήσει ο οίκος Fitch ο οποίος θα παρουσιάσει την 1η Δεκεμβρίου την αξιολόγησή του για την ελληνική οικονομία.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.