Quantcast
Ηλεία: Γυναίκα περιμένει 22 μήνες τη σύνταξη χηρείας - Παρέμβαση Γεωργιάδη - enikonomia.gr
share

Ηλεία: Γυναίκα περιμένει 22 μήνες τη σύνταξη χηρείας – Παρέμβαση Γεωργιάδη

δημοσιεύτηκε:

Λύση στο πρόβλημα μιας γυναίκας από την Ηλεία που περιμένει εδώ και 22 μήνες να εκδοθεί η σύνταξη χηρείας, βρέθηκε μετά την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη. Όπως είχε καταγγείλει η γυναίκα, η εργαζόμενη του ΕΦΚΑ που έχει αναλάβει τον φάκελό της βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, και γι’ αυτό έπρεπε να περιμένει να επιστρέψει για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Ο υπουργός Εργασίας τονίζει ότι η σύνταξή της θα εκδοθεί τη Δευτέρα, λέγοντας πως η καθυστέρηση οφειλόταν σε λάθη στην αίτησή της και όχι στην απουσία της υπαλλήλου.

«Ενημερώθηκα για την καθυστέρηση έκδοσης της σύνταξης χηρείας της κυρίας από την Ηλεία από το διαδίκτυο και αμέσως το προώθησα στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Πριν λίγο με πληροφόρησαν ότι βρέθηκαν τα σφάλματα στην αίτηση της, που ήταν και η αιτία για την καθυστέρηση και όχι η απουσία της υπαλλήλου μας. Η σύνταξη της εκδίδεται την Δευτέρα και η πρώτη πληρωμή της θα γίνει τον Αύγουστο. Της ζητώ εκ μέρους του ΕΦΚΑ συγγνώμη, όπως και από κάθε πολίτη που ταλαιπωρείται. Κάνουμε μεγάλη πρόοδο αλλά έχουμε δρόμο ακόμη», αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του.

Ο Γολγοθάς της γυναίκας από την Ηλεία

Η Τζίνα Σαπνίκοβα, ήρθε στην Ελλάδα από τη Ρουμανία πριν από 26 χρόνια. Έχοντας τελειώσει την σχολή Καλών Τεχνών στη χώρα της, ήρθε στην Αθήνα για μια καλύτερη ζωή. Τρεις μήνες μετά την άφιξή της στην Ελλάδα, γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της, και όταν εκείνος βγήκε στη σύνταξη, αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Ηλεία, και συγκεκριμένα στη Βαρβάσαινα. Εκεί έχτισαν το σπίτι τους, το οποίο γέμισαν με αγάπη και χαμόγελα, ενώ η ζωή τους «φωτίστηκε» ακόμη περισσότερο, όταν ήρθε στον κόσμο η κόρη τους,

Ο σύζυγος της κάποια στιγμή αρρώστησε. Ο καιρός περνούσε, κι εκείνη στεκόταν “βράχος” στο πλευρό του. Τον φρόντιζε και ήλπιζε πως ο άνδρας με τον οποίον πέρασε μαζί σχεδόν 25 χρόνια, θα τα κατάφερνε. Όμως, δυστυχώς, τον Σεπτέμβριο του 2021 έφυγε από τη ζωή και η Τζίνα έχασε το στήριγμά της. Έπρεπε όμως να παραμείνει δυνατή, τόσο για εκείνη όσο και για το παιδί της.

Λίγο μετά τον θάνατο του συζύγου της ξεκίνησε τις διαδικασίες, ώστε να λάβει τη σύνταξη χηρείας που δικαιούται. Σύμφωνα με το patrisnews, ένα λάθος στα χαρτιά, κακές συνεννοήσεις και μια άνιση «μάχη» με τη γραφειοκρατία, καθυστέρησαν για μεγάλο διάστημα την αίτησή της, η οποία τελικά κατατέθηκε στον ΕΦΚΑ, τον Μάρτιο του 2022. Η διαδικασία όμως ούτε τότε ολοκληρώθηκε.

Όπως είπε η ίδια στην εφημερίδα «Πατρίς» η απάντηση που λαμβάνει σε εβδομαδιαία πλέον βάση από τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ είναι πως η εργαζόμενη που έχει αναλάβει τον φάκελό της βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, άρα πρέπει να κάνει… υπομονή για να επιστρέψει, να εξετάσει την περίπτωσή της και όταν δώσει το “πράσινο φως”, να ξεκινήσει να λαμβάνει το επίδομα, σε δύο ή και τρεις μήνες από τώρα.

Μέχρι τότε όμως, η Τζίνα, που είναι άνεργη, και η κόρη της που τον Οκτώβρη γίνεται 11 ετών, θα έπρεπε να ζουν με το επίδομα παιδιού που πιστώνεται ανά δύο μήνες, και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των 230 ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι πως πέρυσι το καλοκαίρι, όταν η Τζίνα βρήκε δουλειά για ένα μικρό χρονικό διάστημα, έχασε το μισό ποσό του ΚΕΑ, λόγω των ελαχίστων ενσήμων που έλαβε.

«Δεν θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει και να θυμάται τα παιδικά της χρόνια με θλίψη. Θέλω το καλύτερο για εκείνη. Να μπορώ να την πάρω να την πάω για ένα μπάνιο στη θάλασσα, να παίξει, να χαρεί, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της», είπε στην εφημερίδα «Πατρίς».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.