Quantcast
"Ηλέκτρα": Τι αλλάζει στο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων του Δημοσίου - enikonomia.gr
share

“Ηλέκτρα”: Τι αλλάζει στο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων του Δημοσίου

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται “λίφτινγκ” στο πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων του Δημοσίου, «ΗΛΕΚΤΡΑ».

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα αλλάξει ο Οδηγός του προγράμματος «ΗΛΕΚΤΡΑ» και αναφέρει τα βασικά σημεία της τροποποίησης:

  •  Παράταση για την υποβολή αιτήσεων ένταξης έως και τις 30 Απριλίου 2023.
  • Το ανώτατο όριο για την επιλεξιμότητα των προτεινόμενων επεμβάσεων στο Πρόγραμμα από 1,50 ευρώ ανά εξοικονομούμενη πρωτογενή ενέργεια ετησίως (kWh/έτος), γίνεται 1,80 ευρώ.

Τονίζεται, επίσης, ότι η επιλεξιμότητα των δαπανών για το μεσοδιάστημα μέχρι και την τροποποίηση του οδηγού συνεχίζει να ισχύει.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ» αφορά  μεταξύ άλλων, γραφεία, κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και χώροι μουσείων και θεάτρων,σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 640 εκατ. ευρώ, τα οποία μαζί με τη μόχλευση θα κινητοποιήσουν κεφάλαια έως και 1 δισ. ευρώ.

Επίσης επισημαίνεται πως στο πλαίσιο του προγράμματος, στα παραπάνω κτίρια  θα μπορούν να γίνονται παρεμβάσεις που σχετίζονται με τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, όπως τη θερμομόνωση, την  αντικατάσταση κουφωμάτων, τα συστήματα θέρμανσης,  τη ψύξη και τον  αερισμό, τα συστήματα φωτισμού χώρων, τα συστήματα αυτοματισμού, τα  συστήματα παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας,  την εγκατάσταση σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, κ.α.

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.