Quantcast
Ηλεκτρικό ρεύμα: 1 δισ. ευρώ απλήρωτοι λογαριασμοί - Το 45% των καταναλωτών έχει οφειλές - enikonomia.gr
share

Ηλεκτρικό ρεύμα: 1 δισ. ευρώ απλήρωτοι λογαριασμοί – Το 45% των καταναλωτών έχει οφειλές

δημοσιεύτηκε:

Έκρηξη των απλήρωτων λογαριασμών σημειώνεται στην αγορά ενέργειας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Καθημερινή», το 45% των καταναλωτών έχει πλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος. Το ποσοστό αυτό ήταν 20% πριν αρχίσει το ράλι των τιμών το περσινό φθινόπωρο. Συνολικά έχουν συσσωρευτεί ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότεροι καταναλωτές μετακινούνται από πάροχο σε πάροχο αναζητώντας φθηνότερο τιμολόγιο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, κάθε μήνα αλλάζουν εταιρεία 50 με 60 χιλιάδες καταναλωτές  έναντι 20 χιλιάδων πριν από την κρίση.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός όσων δεν έχουν, λόγω χρεών, σύμβαση με πάροχο και καταφεύγουν στην λεγομένη Καθολική Υπηρεσία. Το δεύτερο τρίμηνο του 2022 προστέθηκαν περίπου 35.500 μετρητές, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 182.000. Πρόκειται πλέον για τον πέμπτο μεγαλύτερο πάροχο.

Η διόγκωση των χρεών ενισχύει τις πιέσεις της εταιρείας ενέργειας και όπως έχει προειδοποιήσει η ΡΑΕ, είναι πιθανό να βγάλει εκτός αγοράς κάποιες από αυτές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.