Quantcast
Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Νέες διευκρινίσεις για το πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Νέες διευκρινίσεις για το πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα των ηλιακών θερμοσιφώνων έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες ήταν ήδη μια επιλέξιμη δαπάνη στο νέο Εξοικονομώ. Περίπου 60 χιλ . νοικοκυριά  είχαν ενταχθεί στο νέο Εξοικονομώ. Ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι εξειδικευμένο και εστιασμένο μόνο στην αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα, του συμβατικού θερμοσίφωνα με έναν ηλιακό θερμοσίφωνα » τόνισε ο κ.Σκρέκας και πρόσθεσε πως με αυτό τον τρόπο μειώνεται έως και 30% και πολλές φορές παραπάνω από το ποσοστό  αυτό  η κατανάλωση ενέργειας και ανάλογα και ο λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας.

Και συνέχισε λέγοντας ότι θα είναι  «ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι ανοιχτό σε όλους πάντα με κριτήρια αξιολόγησης, όπως έχουμε αποδείξει τα τελευταία χρόνια ώστε να υπάρχει ιεράρχηση εάν υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση»

Πρόγραμμα των ηλιακών θερμοσιφώνων: Τι ισχύει έως τώρα

Μέχρι τώρα υπήρχαν πληροφορίες ότι το πρόγραμμα αυτό θα αφορούσε στην αντικατάσταση θερμοσιφώνων ρεύματος αλλά και της αγοράς νέων ηλιακών. Ωστόσο με τις διευκρινίσεις που έδωσε σήμερα ο κ. Σκρέκας  για το πρόγραμμα είναι ότι αυτό θα αφορά μόνο την αντικατάσταση ενός ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με έναν ηλιακό θερμοσίφωνα. Επίσης προβλέπεται πως  το μέσος κόστος αγοράς τους θα είναι από 800 έως και 1.000 ευρώ, ενώ έως το τέλος του έτους  αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.