Quantcast
ΙΟΒΕ: Σε χαμηλό διετίας το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

ΙΟΒΕ: Σε χαμηλό διετίας το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Δραματική επιδείνωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα και διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στη χαμηλότερη επίδοση της τελευταίας διετίας όπως κατέγραφε η Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών .

Συγκεκριμένα, o Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στις 90,7 από 91,4 μονάδες το Μάιο.

Στην Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, οι προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού, εκείνες για την οικονομική κατάσταση της χώρας το επόμενο 12μηνο αλλά και την εξέλιξη της ανεργίας επιδεινώθηκαν τον Ιούνιο, ενώ βελτιώθηκε εκ νέου ελαφρά η πρόθεση για αποταμίευση.

Στη βιομηχανία, οι προβλέψεις για την παραγωγή τους προσεχείς μήνες έχασαν έδαφος, με το ισοζύγιο στις εκτιμήσεις για τα αποθέματα να μειώνεται ελαφρά και τις εκτιμήσεις για τις παραγγελίες και τη ζήτηση να περιορίζονται.

Στις Υπηρεσίες, οι αρνητικές εκτιμήσεις για την τρέχουσα, αλλά και οι προβλέψεις τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση περιορίσθηκαν, ενώ και οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων βελτιώθηκε ελαφρά.

Στο Λιανικό Εμπόριο, οι εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις κινήθηκαν πτωτικά, όπως και οι αντίστοιχες προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξή τους, ενώ ο δείκτης των εκτιμήσεων για τα αποθέματα παρουσιάζει αποκλιμάκωση.

Στις Κατασκευές, καταγράφηκε επιδείνωση στις προβλέψεις για τις προγραμματισμένες εργασίες των επιχειρήσεων, ενώ στην προβλεπόμενη απασχόληση σημειώθηκε μικρή άνοδος στο αρνητικό ισοζύγιο.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.