Quantcast
Καύσιμα: Στα 2 ευρώ η βενζίνη στα αστικά κέντρα – Φόβοι για νέες αυξήσεις - enikonomia.gr
share

Καύσιμα: Στα 2 ευρώ η βενζίνη στα αστικά κέντρα – Φόβοι για νέες αυξήσεις

δημοσιεύτηκε:

Τα 2 ευρώ άγγιξε η μέση τιμή της βενζίνης στη χώρα, την ώρα που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρατηριούχων, είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες να τα ξεπεράσει. Ήδη, στην περιφέρεια και τα νησιά η τιμής της αμόλυβδης κινείται στην περιοχή των 2,5 ευρώ.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης στις 16 Αυγούστου έφτασε το 1,973€/ lt, τον Δεκαπενταύγουστο ήταν στο 1,967€/ lt, μια μέρα νωρίτερα στο 1,966€ /lt και στις 13 Αυγούστου στο 1,962€/ lt.

Όλα αυτά, ενώ την πρώτη Αυγούστου είχε εκκινήσει με τιμή 1,954€/ lt.

Οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων προβλέπουν ότι τις επόμενες ημέρες η τιμή της βενζίνης θα σπάσει ρεκόρ.

«Αν συνεχιστεί έτσι, θα δούμε το επόμενο διάστημα στα μεγάλα αστικά κέντρα να ξεπερνά τα 2 ευρώ», δήλωσε στο MEGA ο Γιώργος Ασμάτογλου, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων.

Η τιμή των καυσίμων στην Αττική

Η μέση τιμή των καυσίμων στην Αττική, αυτήν την στιγμή, διαμορφώνεται στα 1,937€/ lt η απλή αμόλυβδη, στα 2,130€/ lt η κατοστάρα και στο 1,713€/ lt το ντίζελ κίνησης.

Την ίδια ώρα, οι έμποροι υποστηρίζουν ότι απορροφούν τις αυξήσεις και διαμαρτύρονται για το πλαφόν στο δικό τους κέρδος.

«Είναι τελείως άδικο και διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη θέσπιση του πλαφόν, γιατί τα πρατήρια έχουν μειωμένο περιθώριο κέρδους», αναφέρει ο Θέμης Κιουρτζής, πρόεδρος Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

«Φωτιά» η τιμή της βενζίνης

Η βενζίνη έχει σπάσει το φράγμα των δύο ευρώ εδώ και αρκετές εβδομάδες στα νησιά της χώρας.

Ενδεικτικά, στη Μήλο και στη Λέρο έφτασε τα 2,450€/ lt, στην Πάτμο τα 2,355€/ lt, στη Σίφνο τα 2,305€/ lt, στην Άνδρο τα 2,260€/ lt.

Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί ο φόβος ότι οι αυξημένες τιμές των καυσίμων θα συμπαρασύρουν και αυτές των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης, που ήδη βρίσκονται στα ύψη, προκαλώντας μεγάλες τρύπες στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.