Για το εάν η κυβέρνηση καταρτίζει σχέδιο για δελτίο στα καύσιμα, ρωτήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρης Μαρκόπουλος κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΟ ΠΑΡΟΝ”.
«Αυτή τη στιγμή, δεν έχω καμία τέτοια πληροφορία. Δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, τη δεδομένη στιγμή. Αλίμονο …και δεν το συζητάμε» απάντησε και είπε το εξής «εμείς πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Μιλάμε για θυσίες 15 ετών των Ελλήνων και παραπάνω (ενν. την οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα). Τι να πάμε λοιπόν σε εύκολες προσεγγίσεις; Αυτοί που μιλάνε για το ιταλικό μοντέλο δεν λένε ότι υπάρχει και φάκα πιο κάτω .. εποπτεία. Άρα, όταν το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται σε ιταλικό μοντέλο, μιλάει για ένα μοντέλο το οποίο ενδέχεται να μας βάλει σε καθεστώς εποπτείας ».
Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ
Τι ανέφερε το δημοσίευμα
Νωρίτερα το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΑΡΟΝ” ανέφερε για τα καύσιμα τα εξής:
«Πίσω από τις εύκολες πόρτες του Μέγαρου Μαξίμου, ο πανικός δεν κρύβεται πια εύκολα, καθώς το εφιαλτικό σενάριο να γεμίζουμε τα ρεζεβουάρ των αυτοκινήτων μας με δελτίο παύει οριστικά να ανήκει στην σφαίρα επιστημονικής φαντασίας και μετατρέπεται σε μια απτή, εξαιρετικά σκληρή πραγματικότητα.
Η φλέγουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή έχει ανατρέψει βίαια κάθε αρχικό υπολογισμό, σπρωχνοντας την τιμή του πετρελαίου Brent σε μια ξέφρενη πορεία, που απειλεί να σπάσει το φράγμα των 120 δολαρίων το βαρέλι. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, οι ασκήσεις επί χάρτου στο οικονομικό επιτελείο δεν αφορούν πλέον απλές προσαρμογές, αλλά τη διαχείριση μιας πρωτοφανής κρίσης, όπου η πρόσβαση στα καύσιμα δεν εξαρτάται μόνο από τις αντοχές της τσέπης μας αλλά από αυστηρούς κυβερνητικούς περιορισμούς, ποσοστώσεις και δελτία έκτακτης ανάγκης. »
