Quantcast
Κακοκαιρία "Αθηνά": Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην Εύβοια - enikonomia.gr
share

Κακοκαιρία “Αθηνά”: Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην Εύβοια

δημοσιεύτηκε:

Θα είμαστε δίπλα στους κατοίκους της Εύβοιας για να διορθώσουμε τις ζημιές από την πλημμύρα αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τις καταστροφές που προκάλεσαν σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας οι πλημμύρες.
Όπως είπε « όλοι οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, που πάλι δοκιμάζονται, να ξέρουν ότι θα είμαστε στο πλάι τους για να διορθώσουμε τις ζημιές που η πλημμύρα δημιούργησε στις επιχειρήσεις και στα σπίτια τους. Κανείς δεν θα μείνει μόνος του πίσω».

Πέτσας: Θα δοθούν αποζημιώσεις στην Βόρεια Εύβοια και για τα πλημμυρικά φαινόμενα

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως θα δοθούν αποζημιώσεις στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας και για τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως είπε ” οι σεισμοπαθείς στην Κρήτη άρχισαν να παίρνουν ήδη τα χρήματα για τις αποζημιώσεις. Τους αποπέμπει έως 20 χιλ. ευρώ ανάλογα με τις ζημιές που έχουν πάθει στις κατοικίες .Αντίστοιχα οι πυρόπληκτοι μέσα στον Αύγουστο είδαν τις πρώτες καταβολές χρημάτων. Το ίδιο θα κάνουμε όπου χρειάζεται και για τα πλημμυρικά φαινόμενα” .
Eπίσης επεσήμανε ότι οι αποζημιώσεις αυτές θα καταβληθούν με γρήγορες διαδικασίες καθώς το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Τριαντόπουλο για το θέμα αυτό. Όπως είπε ” δεν περιμένουμε όπως παλιά τεχνικά δελτία από όλους τους δήμους και περιφέρειες. Αλλά θα είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία και με το καινούργιο υπουργείο και με τον κ.Τριαντόπουλο που έχει αναλάβει έναν ρόλο συντονιστού κοντά στον Πρωθυπουργό προκειμένου να κάνουμε γρήγορα τις καταβολές των πρώτων ενισχύσεων στους δήμους για να φτιάχνουν ότι απαιτείται να φτιαχτεί για να δοθεί γρήγορα στην κυκλοφορία ένας δρόμος ή να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα στο αντλιοστάσιο για να μην μείνει χωρίς νερό μια περιοχή .Αυτά τα έχουμε προχωρήσει πολύ γρήγορα . Και πλέον δεν ακολουθούμε τις παλιές διαδικασίες της γραφειοκρατικής .Παρόλα αυτά πρέπει να είμαστε δίπλα στους πολίτες που πλήττονται”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.