Quantcast
Κακοκαιρία: Χωρίς ρεύμα 1.000 νοικοκυριά – Τι είπε ο Σκρέκας για τις αποζημιώσεις - enikonomia.gr
share

Κακοκαιρία: Χωρίς ρεύμα 1.000 νοικοκυριά – Τι είπε ο Σκρέκας για τις αποζημιώσεις

δημοσιεύτηκε:

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξακολουθούν να μένουν 1.000 νοικοκυριά λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίς”. Οι βλάβες αναμένεται να αποκατασταθούν έως το μεσημέρι, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε κ. Σκρέκας σχετικά με το θέμα της ηλεκτροδότησης, “η αντιμετώπιση των βλαβών από τον ΔΕΔΔΗΕ νομίζω ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την προηγούμενη χρονιά. Παρόλα αυτά, αυτή τη στιγμή από τις 200.000 παροχές που ήταν εκτός ηλεκτροδότησης στην κορύφωση του φαινομένου, έχουμε πέσει κάτω από τις 1.000 παροχές, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι για τα αυτά 1.000 νοικοκυριά “η ταλαιπωρία είναι μεγάλη και είναι σαν να μην έχει πάρει κανένας ρεύμα”.

” Θεωρώ ότι μέχρι τις μεσημεριανές ώρες θα έχει αποκατασταθεί το σύνολο σχεδόν το σύνολο των βλαβών των οποίων έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση”, ανέφερε.

Ρεύμα: Τι εξετάζει το ΥΠΕΝ για τις αποζημιώσεις

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν θα αποζημιωθούν οι πολίτες που έμειναν χωρίς ρεύμα για 2 και 3 ημέρες λόγω της κακοκαιρίας. “Έχουμε δύο κατηγορίες προβλημάτων” απάντησε και ανέφερε ότι η πρώτη “είναι οι οικιακές συσκευές που έχουν καταστραφεί εξαιτίας των χειρισμών του ΔΕΔΔΗΕ στη προσπάθεια να επαναφέρει την ηλεκτροδότηση και τις μεταβολές της τάσης όπου εκεί υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο. Με μια απλή δήλωση ήδη έχουμε δώσει τις οδηγίες στον ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει γρήγορα σε αυτές τις περιπτώσεις σε αντικατάσταση των συσκευών για την αποζημίωση”.

“Και βέβαια εξετάζουμε εφόσον μπορεί να γίνει ο προσδιορισμός των προβλημάτων να δούμε αν θα μπορούμε να αποζημιώσουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ταλαιπωρηθεί από την διακοπή ηλεκτροδότησης, παρά τη θέληση τους από αυτό το σφοδρό φαινόμενο”, συμπλήρωσε


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.