Quantcast
Κακοκαιρία Daniel: Η προθεσμία για να μπορέσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους οι πληγέντες – Η διαδικασία - enikonomia.gr
share

Κακοκαιρία Daniel: Η προθεσμία για να μπορέσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους οι πληγέντες – Η διαδικασία

δημοσιεύτηκε:

Έως και τις 30 Αυγούστου μπορούν όσοι επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel» να υποβάλλουν αίτηση μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myAADE στο πλαίσιο της νέας ρύθμισης οφειλών.

Επισημαίνεται ότι η υπαγωγή στη ρύθμιση ολοκληρώνεται μόνον εφόσον καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Ποιες οφειλές υπάγονται:

Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές που είναι βεβαιωμένες σε ΔΟΥ, ΚΕΒΕΙΣ ή ΚΕΜΕΦ, για τις οποίες είχε χορηγηθεί αναστολή είσπραξης ή παράταση καταβολής έως τις 31/7, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών από την κακοκαιρία “Daniel” (παρ. 1 του άρθρου 43 του ν. 5184/2025).

Με τη νέα ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα:

  • αποπληρωμής σε έως 72 άτοκες μηνιαίες δόσεις (ελάχιστο ποσό δόσης 30 ευρώ)
  • αναστολής της λήψης των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης
  • χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας
  • αναστολής ποινικών διώξεων για οφειλές προς το Δημόσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) της ΑΑΔΕ στο (+30) 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30- 17:00.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.