Quantcast
Καλάθι αρτοποιών: Νέες διευκρινίσεις για την εφαρμογή του μέτρου- Ποια προβλήματα υπάρχουν - enikonomia.gr
share

Καλάθι αρτοποιών: Νέες διευκρινίσεις για την εφαρμογή του μέτρου- Ποια προβλήματα υπάρχουν

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το εάν θα υπάρξουν καλάθια του αρτοποιού και του κρεοπώλη έδωσε η πρόεδρος  Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

«Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το καλάθι του νοικοκυριού. Ακούγονται πολλά. Δεν έχει ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί ποια προϊόντα θα είναι μέσα και πώς θα λειτουργεί » τόνισε και εκτίμησε πως είναι δύσκολο να εφαρμοστεί ακριβώς το ίδιο μέτρο στα αρτοποιεία. Τα βιοτεχνικά αρτοποιεία είναι 14, 5 χιλ. σε όλη τη Ελλάδα, ενώ οι επιχειρήσεις των σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα  που έχουν τζίρο 90 εκατ. και πάνω  είναι 3%».  

«Έχω όμως την αίσθηση ότι κάθε αρτοποιός -ξεχωριστά σε αυτό το μοτίβο που έχει το καλάθι της νοικοκυράς – θα προσπαθήσει ο ίδιος να κάνει ένα καλάθι στο κατάστημα του το οποίο θα περιέχει κάποια προϊόντα που θα έχουν σταθερή τιμή». Ωστόσο είπε ότι «όλοι οι συνάδελφοι είναι θετικοί στο να εφαρμοστεί ένα καλάθι».

Επίσης μίλησε και για το καλάθι του νοικοκυριού. « Η κυβέρνηση το παρουσιάζει ως μια προσπάθεια συγκράτησης των τιμών για τους οικονομικά ασθενέστερους. Παρόλα αυτά θα πω ότι είναι ένας τρόπος marketing έστω και σε αυτή τη  δύσκολη συγκυρία. Έχουμε θετικές απόψεις από τις συναδέλφους και περιμένουμε πως θα λειτουργήσει το καλάθι του νοικοκυριού μέσα από το e-καταναλωτής. Πρέπει να συνεννοηθούμε και με την Ένωση των κρεοπωλών πως το έχουν θέσει αυτοί  και μετά να κάνουμε εμείς τις ανάλογες κινήσεις» και ανέφερε πως και κρεοπώλες είναι θετικοί στο να υπάρξει ένα καλάθι.

 Ψωμί: Θα υπάρξουν νέες ανατιμήσεις ;

Στην ερώτηση εάν θα υπάρξουν νέες ανατιμήσεις στο ψωμί είπε πως  « Είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν θέλουμε να κάνουμε αυξήσεις. Ζητάμε καθημερινά από την κυβέρνηση κάποια πράγματα που θα μας βοηθήσουν να μην κάνουμε αυξήσεις. Εάν συνεχιστεί αυτό το ράλι στην ενέργεια  και στις πρώτες ύλες είναι αναπόφευκτη η αύξηση», απάντησε  και είπε πως «η ευχή όλων είναι να μείνουν πτωτικές  οι τιμές στο ψωμί και να μην αναγκαστούμε να τις  ανεβάσουμε, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο καταναλωτής».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.