Quantcast
«Καλωσορίζουμε την πρόοδο αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια» - enikonomia.gr
share

«Καλωσορίζουμε την πρόοδο αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια»

δημοσιεύτηκε:

Το Eurogroup,  με μία σύντομη ανακοίνωσή του, καλωσόρισε την πρόθεση της Ελλάδας να επιταχύνει τη συνεργασία της με τους Θεσμούς, με την προοπτική της επιτυχούς και έγκαιρης κατάληξης της αξιολόγησης. 

Σημειώνει, επίσης, ότι η εκταμίευση της χρηματοδότησης δεν θα γίνει πριν υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Το Eurogroup έλαβε σήμερα γνώση της κατάστασης των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των Θεσμών. Καλωσορίσαμε την πρόοδo που έχει επιτευχθεί έως τώρα. 

Σημειώνουμε ότι η επαναδιοργάνωση και βελτίωση των διαδικασιών εργασίας έχει καταστήσει δυνατή μία επιτάχυνση και έχει συμβάλλει σε μία πιο ουσιαστική συζήτηση.

Ταυτόχρονα, αναγνωρίσαμε ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο και προσπάθεια για να γεφυρώσουμε τις διαφορές στα θέματα που παραμένουν ανοικτά. 

Καλωσορίζουμε γι’ αυτό την πρόθεση των ελληνικών Αρχών να επιταχύνουν τη συνεργασία τους με τους Θεσμούς, με την προοπτική επίτευξης μίας επιτυχούς κατάληξης της αξιολόγησης και έγκαιρα. 

Το Eurogroup επανέλαβε ότι η δήλωση του από τις 20 Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο για τις συζητήσεις. Μόλις οι θεσμοί συμφωνήσουν σε τεχνικό επίπεδο για την κατάληξη της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει για τις πιθανές εκταμιεύσεις των κεφαλαίων που απομένουν από το τρέχον πρόγραμμα.  

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.