Quantcast
Καμία αύξηση μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους για το 2015 - enikonomia.gr
share

Καμία αύξηση μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους για το 2015

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση είχε σήμερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, όπου κυριότερα συζητήθηκαν θεσμικά και οικονομικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στον σκοπό της συνάντησης, έκανε λόγο για ανάγκη διαμόρφωσης ενός οδικού χάρτη για το μέλλον της συνεργασίας με την ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας, παράλληλα, τον ενεργό ρόλο των δημοσίων υπαλλήλων, στη δημιουργία ενός νέου Κράτους «πιο δημοκρατικού, πιο ανοικτού στην κοινωνία και πιο αποτελεσματικού» όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Το προηγούμενο διάστημα συνέβη μια δαιμονοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων. Κάθε καθεστώς που θέλει να δικαιολογήσει κάποιου είδους μιζέριας, κατασκευάζει την εικόνα του δημοσίου υπαλλήλου, ως εσωτερικού εχθρού, που δήθεν φταίει για τα περισσότερα προβλήματα» παρατήρησε ο αν. Υπουργός, για να προσθέσει:

«Πρόκειται να αλλάξουμε αυτήν την εικόνα. Θα συνεργαστούμε με τον δημόσιο υπάλληλο, αλλάζοντας όμως και τον ίδιο τον δημόσιο λειτουργό, στα πλαίσια του Κράτους που θέλουμε να αλλάξουμε. Επομένως θα έχουμε εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες δυνάμεις της Δημόσιας Διοίκησης, θα έχουμε εμπιστοσύνη και στους εκπροσώπους της, αλλά δεν θα αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν».

Αναφερόμενος στα οικονομικά θέματα που συζητήθηκαν, ο κ. Κατρούγκαλος, παρότι αναγνώρισε, πως οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν θιγεί «από τη μνημονιακή λαίλαπα» – όπως χαρακτηριστικά είπε – εξήγησε στους εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων, πως δεν υπάρχει περιθώριο αυτή την χρονιά για οποιαδήποτε μισθολογική βελτίωση της κατάστασης.

Από την πλευρά του, το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Σταύρος Κουτσιουμπέλης, μίλησε για «θυσία» των δημοσίων υπαλλήλων, οποτεδήποτε υπήρξαν διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ενώ αναφερόμενος στη διαδικασία αξιολόγησης, τη χαρακτήρισε «κατάπτυστη».

Τέλος, αναφερόμενος στα οικονομικά αιτήματα της ΑΔΕΔΥ προς τη νέα Κυβέρνηση, είπε:

«Δεν πιστεύαμε ότι θα ανακτούσαμε αμέσως τις απώλειες μας, αλλά ζητήσαμε τουλάχιστον το “ξεπάγωμα” των ωριμάνσεων από το μισθολόγιο του 2011.

Προς τιμήν του, ο Υπουργός μάς είπε, ότι για το 2015 ο “κουμπαράς” είναι άδειος και δεν προβλέπει κάτι.

Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.