Quantcast
Καμμένος: Επαναφορά των μισθών και συντάξεων για τους στρατιωτικούς - enikonomia.gr
share

Καμμένος: Επαναφορά των μισθών και συντάξεων για τους στρατιωτικούς

δημοσιεύτηκε:

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει διαβιβάσει στο υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα στοιχεία που αφορούν στη διαδικασία επαναφοράς των μισθών και των συντάξεων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στα ισχύοντα του Ιουλίου του 2012, κάτι το οποίο αποτελούσε υποχρέωση και δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας και της κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την εκδήλωση που έγινε στο ΥΕΘΑ για την 74η επέτειο κήρυξης του πολέμου της Γερμανίας κατά της Ελλάδος

Όπως είπε ο κ. Καμμένος το ποσό έχει βρεθεί από τα κονδύλια και τους κωδικούς εξοπλιστικών προγραμμάτων και αφορά μισθούς και συντάξεις και όχι τα αναδρομικά, προσθέτοντας ότι από πλευράς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μπορεί να γίνει η σχετική διαδικασία ακόμη και αύριο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε ότι η καθυστέρηση στη διαβίβαση των στοιχείων στο υπουργείο Οικονομικών έγινε διότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαβίβασε τα σχετικά στοιχεία στα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας, προκειμένου να δώσουν και τα δικά τους στοιχεία.

Τα στοιχεία του υπουργείου διαβιβάσθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή. Ο κ. Καμμένος ευχήθηκε τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας να βρουν και αυτά τα αντίστοιχα κονδύλια για την υλοποίηση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

 

                                   Οι γερμανικές αποζημιώσεις

 

Στην εκδήλωση, στο επίκεντρο της οποίας ήταν οι γερμανικές οφειλές, παρέστησαν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου, και τα μέλη της επιτροπής της Βουλής για τις γερμανικές οφειλές και του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η εκδήλωση αποτελεί την αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών του υπουργείου, στην προσπάθεια να παρουσιαστούν αρχεία που βρίσκονταν στο σκοτάδι, για να ξεκινήσουν οι διεκδικήσεις για τις γερμανικές οφειλές, στη βάση των νέων συγκλονιστικών στοιχείων της Βέρμαχτ που ήλθαν στη διάθεση του υπουργείου. Τα στοιχεία αυτά, προσέθεσε, υποχρεώνουν στο εκ νέου άνοιγμα όλων των των σχετικών υποθέσεων,  τονίζοντας ότι “δεν θα κάνουμε πίσω από τις απαράγραπτες αξιώσεις του ελληνικού λαού”.

 

                         Για την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού υπενθύμισε ότι η σχετική απόφαση είχε περάσει από δύο ΚΥΣΕΑ, δήλωσε ότι “εμείς υπογράφουμε διακρατικές συμφωνίες με βάση τις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων και όχι εκπροσώπων”

Ένας ακόμη λόγος για τη συγκεκριμένη απόφαση αναβάθμισης των αεροσκαφών ήταν το γεγονός, όπως είπε ο κ. Καμμένος, ότι με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα θα αναλάβει εκ νέου την αποστολή που είχε από το ΝΑΤΟ για την επιτήρηση περιοχών ενδιαφέροντος του, αποστολή που είχε ανατεθεί με εντολή της Συμμαχίας στην Τουρκία, λόγω της απόσυρσής τους. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.