Quantcast
Κανονικά ο διαγωνισμός για τους υδρογονάνθρακες στη Δ. Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Κανονικά ο διαγωνισμός για τους υδρογονάνθρακες στη Δ. Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Κανονικά θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση τριών περιοχών της δυτικής Ελλάδας για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων (Αρτα, Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοπόννησος).

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, είχε το πρωί συνεργασία  με την Πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε.), Σοφία Σταματάκη,  όπου εξετάστηκαν αναλυτικά οι πτυχές των εν εξελίξει διαγωνιστικών διαδικασιών για την αξιοποίηση των εγχώριων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου εν όψει της ολοκλήρωσης του διεθνούς διαγωνισμού για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρεις χερσαίες περιοχές της δυτικής Ελλάδας (Άρτα – Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και ΒΔ. Πελοπόννησος), που βάει του αρχικού χρονοδιαγράμματος ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, με την κατάθεση προσφορών από ενδιαφερόμενες εταιρίες.

Ωστόσο, αναφερόμενος στον μεγάλο γύρο παραχωρήσεων που αφορά στις 20 θαλάσσιες περιοχές σε Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης, ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι θα επανεξεταστεί στη βάση του εθνικού συμφέροντος και του μέγιστου αποτελέσματος για τη χώρα μας.

Οι προσφορές για τις τρεις περιοχές της δυτικής Ελλάδας κατατίθενται την ερχόμενη Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου ενώ για τις 20 θαλάσσιες περιοχές η αντίστοιχη προθεσμία, που είναι πιθανό να παραταθεί, εκπνέει στις 14 Μαίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.