Quantcast
Καραμούζης: Η Κύπρος θα βγεί από το μνημόνιο έως τον Μάρτιο του 2016 - enikonomia.gr
share

Καραμούζης: Η Κύπρος θα βγεί από το μνημόνιο έως τον Μάρτιο του 2016

δημοσιεύτηκε:

Η αναμενόμενη έξοδος της Κύπρου από το μνημόνιο, το αργότερο τον Μάρτιο του 2016, θα πρέπει να αποτελεί σαφή στόχο και για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Κύπρο, με την ευκαιρία έναρξης λειτουργίας του όγδοου τραπεζικού καταστήματος  της Eurobank Κύπρου στο Παραλίμνι.

«Η Κύπρος σε σύντομο χρονικό διάστημα και με την αμέριστη στήριξη του κυπριακού λαού, καταγράφει ήδη σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας.

Εκτιμούμε ότι η χώρα οδεύει σύντομα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, στην έξοδο από το μνημόνιο το αργότερο τον Μάρτιο του 2016 και ομαλοποίηση των συνθηκών στην οικονομία και το χρηματοπιστωτικό τομέα, με θετικές επιπτώσεις για όλους, κυρίως τους εργαζομένους», δήλωσε ο κ.  Καραμούζης.

«Μία θετική εξέλιξη σαν αυτή της Κύπρου, πρέπει να αποτελεί το σαφή στόχο και για την Ελλάδα, το μέλλον της οποίας ήταν, είναι και θα παραμείνει στο ευρώ”, συνέχισε, προσθέτοντας:

“Η επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας στο πλαίσιο μίας αξιόπιστης συμφωνίας με τους εταίρους μας, θα επιτρέψει τη σταδιακή, αλλά ταχύτατη εξομάλυνση και ομαλοποίηση των συνθηκών για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και θα απελευθερώσει τις δυνατότητές του να στηρίξει την πραγματική οικονομία, τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες».

Αναφερόμενος στον όμιλο της Eurobank, σημείωσε ότι «παρά τη δύσκολη συγκυρία, είναι σήμερα η μόνη ελληνική τράπεζα με ιδιωτική κατά πλειοψηφία μετοχική βάση (σε ποσοστό περίπου 65% του συνόλου), μέσω της συμμετοχής διεθνών επενδυτών παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ πρόσφατα ο βασικός μέτοχος της Τράπεζας Fairfax Holdings, αύξησε τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο από 8% στο 13%, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές του ομίλου μας.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην Eurobank Κύπρου, ο κ. Καραμούζης σημείωσε ότι είναι σήμερα ίσως η ισχυρότερη και καλύτερα κεφαλαιοποιημένη τράπεζα στην Κύπρο, ενώ, καταλήγοντας, υπογράμμισε πως «αποτελεί απόλυτη δέσμευση και πεποίθηση όλων μας ότι η βελτίωση των χρηματοοικονομικών και μακροοικονομικών συνθηκών στην Κύπρο θα επιτρέψει στον όμιλό μας να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό, ηγετικό ρόλο με καινοτόμες πρωτοβουλίες, προϊόντα και υπηρεσίες και με έντονο πελατοκεντρικό προσανατολισμό».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.