Quantcast
Κατά 0,4% αυξήθηκε ο αριθμός των απασχολουμένων στο εμπόριο - enikonomia.gr
share

Κατά 0,4% αυξήθηκε ο αριθμός των απασχολουμένων στο εμπόριο

δημοσιεύτηκε:

Bελτίωση εμφάνισε το γ΄ τρίμηνο του 2016 ο αριθμός των απασχολούμενων στο Λιανικό Εμπόριο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Απασχολούμενων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο ενισχύθηκε κατά 0,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριμήνου 2015, ενώ αντίστοιχη αύξηση παρουσίασε και σε σχέση με τον δείκτη του β΄ τριμήνου 2016.

Το ίδιο διάστημα, ο Δείκτης Ωρών Εργασίας στο Λιανικό Εμπόριο βελτιώθηκε οριακά κατά 0,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριμήνου 2015, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του β΄ τριμήνου 2016 παρουσίασε μείωση κατά 2,2%.

Επίσης, ο Δείκτης Μισθών και Ημερομισθίων στο Λιανικό Εμπόριο του γ΄ τριμήνου 2016 σημείωσε άνοδο 0,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριμήνου 2015, ενώ έναντι του αντίστοιχου δείκτη του β΄ τριμήνου 2016, υποχώρησε κατά 8,4%.

Ο Εποχικά Διορθωμένος (ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων, π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) Γενικός Δείκτης Απασχολουμένων Ατόμων του γ΄ τριμήνου 2016 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β΄ τριμήνου 2016, ενισχύθηκε κατά 0,2%, ο αντίστοιχος Δείκτης Ωρών Εργασίας παρέμεινε αμετάβλητος και ο αντίστοιχος Δείκτης Μισθών και Ημερομισθίων παρουσίασε μείωση κατά 2,1%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.