Quantcast
Καταγραφή των βασικών λειτουργικών διαδικασιών των υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε. - enikonomia.gr
share

Καταγραφή των βασικών λειτουργικών διαδικασιών των υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε.

δημοσιεύτηκε:

Τη σημασία της καταγραφής των διαδικασιών της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης τόνισε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με θέμα «Καταγραφή των βασικών λειτουργικών διαδικασιών των Υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε.»

Στόχος της ημερίδας ήταν, η πληρέστερη ενημέρωση για την αναγκαιότητα και το χρονοδιάγραμμα καταγραφής των βασικών λειτουργικών διαδικασιών, η εξοικείωση των στελεχών της διοίκησης στη χρήση του Προτύπου Αποτύπωσης Διαδικασιών, η παροχή χρήσιμων οδηγιών και αξιοποιήσιμων πληροφοριών, καθώς και η επίλυση αποριών.

Η ενημερωτική αυτή ημερίδα που διοργάνωσε η Γ.Γ.Δ.Ε. εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλεται για τη βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών της.

Η καταγραφή των διαδικασιών της Γ.Γ.Δ.Ε. στοχεύει:
α) στη βελτίωση/εκσυγχρονισμό της δομής της
β) στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των φορολογουμένων
γ) στη μείωση του διοικητικού κόστους
δ) στην αποτελεσματική διαχείριση της γνώσης
ε) στην τυποποίηση και αποφυγή φαινομένων διαφθοράς

Μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας ανέφερε ότι «η διαδικασία καταγραφής των διαδικασιών είναι επίκαιρη ενόψει και της αναδιοργάνωσης της τελωνειακής διοίκησης που σχεδιάζεται για το επόμενο διάστημα. Πρέπει όμως να είναι και διαρκής, προκειμένου η φορολογική διοίκηση να κάνει βήματα προόδου και κυρίως να εξελίσσεται, να βελτιώνεται, να προσαρμόζεται στο δύσκολο ελληνικό αλλά και διεθνές περιβάλλον, καθώς και να ανταποκρίνεται στις νέες μεγάλες προκλήσεις».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.