Quantcast
Καταγγελία δανειολήπτριας για fund: "Μου ζήτησαν να βρω 35.000 ευρώ σε δύο ημέρες" - enikonomia.gr
share

Καταγγελία δανειολήπτριας για fund: “Μου ζήτησαν να βρω 35.000 ευρώ σε δύο ημέρες”

δημοσιεύτηκε:

Δανειολήπτρια έσωσε στο παρα πέντε και προσωρινά το σπίτι της από πλειστηριασμό. Πρόκειται για την κυρία Χριστίνα η οποία έχει στην κατοχή της ένα διαμέρισμα 75 τ.μ., έχει ετήσιο  εισόδημα ύψους 5 χιλ. ευρώ και η οποία πήρε ένα δάνειο αλλά στην πορεία δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει.

«Έχω ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου 75 τ.μ., το είχα αγοράσει το 2006.  Είχα μια δόση ποσού 1.000 ευρώ. Ύστερα όμως λόγω του ότι έμεινα άνεργη δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω στις δόσεις και έτσι το σπίτι μου βγήκε σε πλειστηριασμό. Δεν είχα τα  χρήματα για να  απευθυνθώ σε δικηγόρους. Η σημερινή αξία του σπιτιού μου είναι 120.000 ευρώ, το υπόλοιπό μου είναι γύρω στα 80.000 ευρώ και τα funds μου ζήτησαν μια προκαταβολή στα 35.000 ευρώ για να μην προχωρήσουν σε πλειστηριασμό » σημείωσε η κυρία Χριστίνα μιλώντας στο MEGA.

«Μου είχε έρθει μία δόση γύρω στα 800 ευρώ και δεν μπορούσα ούτε αυτό να πληρώσω. Kαι έτσι βγήκε το σπίτι σε πλειστηριασμό» συμπλήρωσε και ανέφερε πως το δάνειό της ήταν 150.000 ευρώ και το εξυπηρέτησε από 2006 έως το 2014. «Μου ζήτησαν 35.000 ευρώ να βρω σε δύο μέρες.  Aυτό ήταν τελείως αδύνατο να γίνει ..Μου είπαν μάλιστα  να απευθυνθώ σε φίλους και συγγενείς» τόνισε.

Εν συνεχεία ανέφερε τις ενέργειες που έκανε η ίδια για να σώσει το σπίτι της από  πλειστηριασμό. « Έστειλα mail στο fund για να δω τι γίνεται με την κατάσταση…. για την βεβαίωση για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Δυστυχώς δεν είμαι στο σύστημα αυτό. Γιατί εμφανίζεται και ο σύζυγός μου στην δήλωση. Και έτσι περιμένω  μέχρι τελευταία στιγμή να δω τι μπορεί να γίνει» είπε.

Τι λένε οι δικηγόροι

Στην υπόθεση της Χριστίνας αναφέρθηκε η δικηγόρος και διαμεσολαβήτρια Νανά Παπαδογεωργιάκη μιλώντας στο MEGA.  « Η κυρία Χριστίνα έκανε αίτηση για τη χορήγηση της βεβαίωσης αυτής για την ίδια. Αλλά η βεβαίωση αυτή κάνει 20 ημέρες για να βγει. Μέσα στο 20 ήμερο εάν εμφανιστεί και η σύζυγος στην πλατφόρμα και χωριστές δηλώσεις να κάνουν θα πρέπει να αρθεί το τραπεζικό φορολογικό απόρρητο και του συζύγου και μετά θα πρέπει να βγει η βεβαίωση»  σημείωσε η κ. Παπαδογεωργιάκη.

Και εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο το δάνειο της κ. Χριστίνας έπεσε στα 80 χιλ ευρώ από τα 150 χιλ ευρώ που ήταν αρχικά και τώρα  της ζητούν  πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ.  « Η κυρία Χριστίνα υπηρετούσε ή εξυπηρετούσε το δάνειο της με κάποιες ρυθμίσεις. Έτσι γίνεται με όλους τους δανειολήπτες .Επομένως το δάνειο επανέρχεται στην αρχική του μορφή. Αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι τα εξής: Η αίτηση του ευάλωτου – το οποίο είναι ένα πολύ σημαντικό έγγραφο εάν καταφέρει κάποιος να το βγάλει από την πλατφόρμα -γιατί

με αυτόν τον τρόπο αποφεύγει τις δικαστικές ενέργειες και τις προκαταβολές για να αναστείλει τον πλειστηριασμό. Ο δανειολήπτης βγάζει αυτό το έγγραφο /ένας ειδικός μπορεί να τον βοηθήσει να το βγάλει μέσω πλατφόρμας  .Θέλει 20 ημέρες για να βγει αυτή η βεβαίωση » σημείωσε.

Και διευκρίνισε πως ακόμη και να βγάλει ο δανειολήπτης αυτή την βεβαίωση «  δεν σταματάει τον πλειστηριασμό.  Πρέπει να γίνει μια αίτηση στο πρόγραμμα συνεισφοράς δημοσίου. Αυτό το κάνει μόνος του ο δανειολήπτης  ηλεκτρονικά σε σχετική  πλατφόρμα».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.