Quantcast
Καταγγέλλει ότι δεν προσελήφθη επειδή δεν έχει εμβολιαστεί - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Καταγγέλλει ότι δεν προσελήφθη επειδή δεν έχει εμβολιαστεί – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Δεν προσελήφθη από γνωστό πλαστικό χειρούργο επειδή είναι ανεμβολίαστη, όπως κατήγγειλε η κυρία Ανδριάννα στην πρωινή εκπομπή του Mega, “έψαχνα δουλειά για περίπου έναν μήνα. Έχω ένα πολύ δυνατό βιογραφικό, πήγα σε έναν γνωστό πλαστικό χειρουργό και μόλις είπα ότι δεν έχω εμβολιαστεί μου λένε: λυπούμαστε πάρα πολύ, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στην πρόσληψη”.
Σε ερώτηση εάν ο εργοδότης τη ρώτησε τους λόγους που δεν έχει εμβολιαστεί απάντησε τα εξής: “Όχι. Εγώ δεν παρουσιάζομαι ως αρνητής, έχω κάποιους λόγους, όπου προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω το εμβόλιο. Ενδεχομένως να το κάνω αργότερα, δεν το αρνούμαι” και πρόσθεσε “έχω κάποιες σοβαρές αλλεργίες”.
Σε ερώτηση εάν ήταν σίγουρο ότι θα την προσελάμβαναν απάντησε τα εξής: “Ναι βέβαια. Είχα πάει ήδη 4 ημέρες, είχα κάτσει λίγο να εξοικειωθώ, λίγο να δω τον χώρο και όταν ήταν να γίνει η πρόσληψη μου είπαν: λυπούμαστε πάρα πολύ δεν μπορούμε να κάνουμε την πρόσληψη”.
Και συνέχισε λέγοντας ότι ο εργοδότης δεν τη ρώτησε καν τον λόγο για τον οποίο δεν θα εμβολιαστεί.
Για το θέμα αυτό μίλησε μεταξύ άλλων ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς στο Mega. Όπως είπε “στην πρόσληψη έχει δικαίωμα να ρωτήσει ο εργοδότης τον υποψήφιο εργαζόμενο εάν είναι εμβολιασμένος”, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι “είναι προσωπικό δεδομένο και έχει δικαίωμα η κυρία Ανδριάννα να μην τον ενημερώσει εάν είναι εμβολιασμένη ή όχι. Θα μπορούσε να αρνηθεί πλήρως γιατί είναι ακριβώς προσωπικό δεδομένο υγείας”.
Σε ερώτηση εάν ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να ρωτήσει σε μια συνέντευξη τον υποψήφιο εργαζόμενο εάν έχει εμβολιαστεί είπε ότι “ο υποψήφιος εργαζόμενος δεν έχει καμία υποχρέωση να ενημερώσει τον εργοδότη για το θέμα αυτό και πρόσθεσε: “Ο καθένας μπορεί να ρωτάει ό,τι θέλει. Αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα ο υποψήφιος για να προσληφθεί να ενημερώσει, γιατί ακριβώς είναι προσωπικό δεδομένο το οποίο δεν προκύπτει από κάπου ότι ο υποψήφιος οφείλει να ενημερώνει τον εργοδότη”. Και σημείωσε ότι η κυρία Ανδριάννα έχει δίκιο αλλά και ο γιατρός έχει δικαίωμα να μην την προσλάβει.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.