Quantcast
Kατασκευές και βιομηχανία: Τσουχτερά πρόστιμα από την Ανεξάρτητη Επιθεώρηση Εργασίας - Τι έδειξαν οι έλεγχοι - enikonomia.gr
share

Kατασκευές και βιομηχανία: Τσουχτερά πρόστιμα από την Ανεξάρτητη Επιθεώρηση Εργασίας – Τι έδειξαν οι έλεγχοι

δημοσιεύτηκε:

“Τσουχτερά “πρόστιμα” επιβλήθηκαν από την Ανεξάρτητη Επιθεώρηση Εργασίας σε κατασκευές και βιομηχανία, ύστερα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν για πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.

Όπως επισημαίνεται η Επιθεώρηση Εργασίας, το τελευταίο 8μηνο έχει εντείνει τους ελέγχους σε κλάδους με αυξημένη επικινδυνότητα, όπως είναι οι κατασκευές και η βιομηχανία. Αποτέλεσμα αυτής της εντατικοποίησης ήταν η πραγματοποίηση συνολικά 7.859 ελέγχων στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας, το διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως και 25 Απριλίου 2023 και η επιβολή προστίμων 925.716 ευρώ.

Για το ίδιο διάστημα, τα αμιγώς εργατικά θανατηφόρα ατυχήματα αρμοδιότητας της Επιθεώρησης Εργασίας  ήταν 15. Την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2022 είχαν καταγραφεί 17 αμιγώς εργατικά δυστυχήματα – και συνολικά 46 στη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Παράλληλα, προτεραιότητα για την Επιθεώρηση Εργασίας, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, αποτελεί η ενδυνάμωση της νοοτροπίας πρόληψης των ατυχημάτων, πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε εργασίας, σε όλους τους χώρους απασχόλησης.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.