Quantcast
Κατατέθηκε το αίτημα προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε για τον σεισμό στην Κω - enikonomia.gr
share

Κατατέθηκε το αίτημα προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε για τον σεισμό στην Κω

δημοσιεύτηκε:

Κατατέθηκε σήμερα, από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το αίτημα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό των 6,7 R που έπληξε την Κω,στις 21 Ιουλίου 2017.

Το υπουργείο έχει ήδη υποβάλει ανάλογο αίτημα προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό των 6,3 R που έπληξε τη Λέσβο στις 12 Ιουνίου 2017.

Υπογράφοντας το αίτημα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε:«Στεκόμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της Κω και κινητοποιήσαμε κάθε διαθέσιμο μέσο για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων. Μετά την ολοκληρωμένη καταγραφή των ζημιών και την εκτίμηση του κόστους τους, υποβάλλουμε το αίτημα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ ώστε να εξασφαλίσουμε επιπλέον πόρους – πέραν των εθνικών που έχουμε ήδη εκταμιεύσει – για την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές του νησιού. Όπως κάναμε πολύ πρόσφατα και για την Λέσβο, μετά τον σεισμό του Ιουνίου, εξαντλούμε όλα τα μέσα και τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας προκειμένου να αντιμετωπιστούν πλήρως τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός στο νησί της Κω».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας κινητοποιήθηκαν άμεσα δίνοντας σαφείς κατευθύνσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να υποβληθεί έγκαιρα και εμπρόθεσμα το αίτημα ενεργοποίησης του Ταμείου.

Το Ταμείο Αλληλεγγύης θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των ζημιών στις δημόσιες υποδομές και εγκαταστάσεις καθώς και στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Mετά το σεισμό, στις 26 Ιουλίου 2017, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού, καταβλήθηκαν από εθνικούς πόρους, 400.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση των επειγουσών εργασιών και 8 εκ. ευρώ για την μελέτη και τις εργασίες οριστικής αποκατάστασης των ζημιών, στον λιμένα της Κω.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.