Quantcast
Καθαρά Δευτέρα: Πόσα χρήματα θα πάρετε εάν εργαστείτε - Τι ισχύει φέτος - enikonomia.gr
share

Καθαρά Δευτέρα: Πόσα χρήματα θα πάρετε εάν εργαστείτε – Τι ισχύει φέτος

δημοσιεύτηκε:

Δεν συμπεριλαμβάνεται στις επίσημες αργίες η Καθαρά Δευτέρα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Σημειώνεται δε πως η Καθαρά Δευτέρα φέτος πέφτει 27 Φεβρουαρίου. Ωστόσο οι ιδιωτικές εταιρείες της χώρας δεν λειτουργούν την ημέρα αυτή, στην περίπτωση που η Καθαρά Δευτέρα έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή.

Συνεπώς, οι εργαζόμενοι μισθωτοί των παραπάνω επιχειρήσεων που δεν θα δουλέψουν, δεν θα έχουν καμία μείωση στον μισθό τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους , σύμφωνα με το άρθρ. 2 παρ.3 ΝΔ 3755/1955.

Αν μία επιχείρηση λειτουργήσει φέτος κατ’εξαίρεση (ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν λειτουργούσε βάσει ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας, επιχειρησιακής συνήθειας ή εθίμου), τότε για πλήρη απασχόλησή τους οι εργαζόμενοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο, ένα ακόμα ημερομίσθιό τους, επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογισθεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.