Quantcast
Κατρούγκαλος: Δεν είμαστε κατηγορηματικοί ότι δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: Δεν είμαστε κατηγορηματικοί ότι δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση θα δώσει μάχη να μη μειωθούν και οι επικουρικές συντάξεις, αλλά δεν είναι κατηγορηματική για το θέμα αυτό, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, στο Mega. Θα δώσουμε τη μάχη να μη μειωθούν, αλλά δεν είμαστε το ίδιο κατηγορηματικοί, όπως για τις κύριες συντάξεις, τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι οι αναφορές για μείωση μετά το 2018 των κύριων συντάξεων που παίρνουν οι σημερινοί συνταξιούχοι αποτελούν στην καλύτερη εκδοχή παρεξήγηση, επαναλαμβάνοντας ότι το νομοσχέδιο αναφέρει πως μετά το 2018 θα μειώνεται η προσωπική διαφορά των συνταξιούχων όσο θα αυξάνονται οι συντάξεις των νέων συνταξιούχων.

Για τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων είπε με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης προκύπτουν μεγαλύτερες συντάξεις για εισοδήματα έως 1.000 ευρώ από ότι με τον προηγούμενο ασφαλιστικό νόμο, ενώ για τα μεγαλύτερα εισοδήματα είναι «ίσα βάρκα ίσα νερά».

Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για έντονη παραπληροφόρηση από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το ασφαλιστικό και αναφέρθηκε σε ναυαρχίδες της παραπληροφόρησης. «Προσπαθούμε να διορθώσουμε το ασφαλιστικό και βρισκόμαστε μπροστά σε παραπληροφόρηση», είπε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.