Quantcast
Κατρούγκαλος: Εισφορές για όλους ανάλογα με το εισόδημα - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: Εισφορές για όλους ανάλογα με το εισόδημα

δημοσιεύτηκε:

Εισφορές για όλους ανάλογα με το εισόδημα προβλέπει το νέο ασφαλιστικό, όπως υποστήριξε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε επίσης, τους νέους συνταξιούχους πως οι νέες συντάξεις είναι εγγυημένες από το κράτος.

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως το νέο ασφαλιστικό επιχειρεί να βάλει τέλος στον κατήφορο που υπήρξε ως τώρα και στο «έγκλημα» που έχει διαπραχθεί τόσα χρόνια στον τομέα αυτό.

Για την Εθνική Σύνταξη: Στόχος είναι σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο α) να ισχύουν ενιαίοι κανόνες για όλους ώστε να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη και β) να διασφαλιστεί ένα εισόδημα ακόμη και για εκείνους που δεν είχαν ομαλή «πορεία» στην αγορά εργασίας και για τους μακροχρόνια άνεργους. Το ασφαλιστικό προβλέπει εθνική σύνταξη στα 15 χρόνια ασφάλισης σε όλους, αν και ορισμένοι εκπρόσωποι των δανειστών δε συμφωνούν με την 15ετία. Ωστόσο, ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε πως «η στάση των δανειστών δεν είναι ενιαία». Επίσης, πρόσθεσε πως η εθνική σύνταξη δεν θα χρηματοδοτείται από τις εισφορές, αλλά από τη φορολογία.

Για τις επικουρικές συντάξεις: Στόχος είναι να διατηρηθούν οι επικουρικές ως έχουν με τον μηχανισμό της «προσωπικής διαφοράς» ο οποίος είναι εγγυημένος και μετά το 2018.

«Αν δεν καταφέρουμε να κατοχυρώσουμε το σύνολο των επικουρικών- η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή- η αντιπρότασή μας είναι προκειμένου να καλυφθεί η αναγκαία χρηματοδότηση να υπάρξει μια μικρή αύξηση εισφορών (1% για τους εργοδότες και 0,5% για τον ασφαλισμένο).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.