Quantcast
Κατρούγκαλος: Έτοιμος να συζητήσει με τους επικεφαλής της τρόικας, αν χρειαστεί - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: Έτοιμος να συζητήσει με τους επικεφαλής της τρόικας, αν χρειαστεί

δημοσιεύτηκε:

Την πρόθεση του να συζητήσει, αν χρειαστεί, με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, τονίζοντας ότι προτεραιότητα είναι η επίτευξη συμφωνίας για το νέο τριετές δάνειο.

Ερωτηθείς «αν θα δεχθεί την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στο υπουργείο», ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε: «Θα αναγκαστούμε να διαπραγματευτούμε στη φάση αυτή που είμαστε». Ανέφερε ακόμη πως «ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαπραγμάτευση, αυτή τη στιγμή συζητιέται ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Σε μια πρώτη φάση, από ότι φαίνεται θα είναι ο υπουργός Οικονομικών μαζί με τον κ. Σταθάκη που θα διεξάγει τη διαπραγμάτευση. Στα τεχνικά κλιμάκια, δηλαδή, στα κατώτερα, θα γίνονται οι επαφές εκατέρωθεν».

«Εάν χρειαστεί βέβαια θα διαπραγματευτούμε. Προέχει να γίνει η συμφωνία και η διαπραγμάτευση είναι μια υποχρέωση», πρόσθεσε ο υπουργός.

Στο ερώτημα αν υπάρχουν λεφτά για συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας είπε: «έχουμε τα χρήματα αυτά, χωρίς να είναι εύκολο να τα εξασφαλίσουμε την περίοδο αυτή, στην οποία κινούμαστε. Αλλά να μην ανησυχεί κανείς. Όλα θα πληρωθούν στην ώρα τους».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.