Quantcast
Κατρούγκαλος: Ευρωπαϊκό και διεθνές ζήτημα η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: Ευρωπαϊκό και διεθνές ζήτημα η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά

δημοσιεύτηκε:

«Είμαστε ο καθρέπτης του μέλλοντος της Ευρώπης, γιατί ανάλογα πώς θα ερμηνευτεί το τι είναι καλή ευρωπαϊκή πρακτική, θα δοθεί ένας αντίστοιχος προσανατολισμός και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Άρα, εμείς πετύχαμε, αφενός, να έχουμε τη συμμετοχή της ILO στην πορεία των διαπραγματεύσεων για να ενισχύσει σε επίπεδο διμερές, στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας, τη διαπραγματευτική μας θέση, αλλά, επίσης, για να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα, να δείξουμε ότι δεν είναι μόνο ελληνικό θέμα, αφορά συνολικά την Ευρώπη το τι θα γίνει στο μέλλον, εάν θα έχουμε μια κοινωνική Ευρώπη ή μια Ευρώπη της λιτότητας» δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Η όλη μας προσπάθεια είναι να καταστήσουμε το θέμα ευρωπαϊκό και διεθνές» δήλωσε αναφερόμενος στα εργασιακά, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στη Γενεύη με τον επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (International Labour Organization – ILO), Guy Ryder, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Αναφερόμενος στο ρόλο που θα διαδραματίσει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για τα εργασιακά, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι επιτεύχθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας, η διαπραγμάτευση αυτή να γίνει, πέρα από την κατάθεση προτάσεων από τους ανεξάρτητους ειδικούς που θα προταθούν από τα δύο μέρη, με τη συμμετοχή και υπό την επίβλεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

«Επομένως, έχοντας έναν τρίτο – και μάλιστα όχι απλώς έναν τρίτο – τον κατεξοχήν «παίκτη» στα σχετικά με τα δρώμενα στην εργασία, πετυχαίνουμε να μην περιοριστεί το ζήτημα απλώς στις απαιτήσεις, τις τεχνικές, αλλά να ‘αγκυροβοληθεί’ με αυτό που εμείς θεωρούμε ότι είναι το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο στην Ευρώπη, οι καλές διεθνείς πρακτικές, σε ό,τι αφορά τη ILO» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.