Quantcast
Κατρούγκαλος: Μεγάλη η απόσταση που χωρίζει Αθήνα – δανειστές για το ασφαλιστικό - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: Μεγάλη η απόσταση που χωρίζει Αθήνα – δανειστές για το ασφαλιστικό

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλη είναι η απόσταση που χωρίζει την Αθήνα από τους Θεσμούς στο θέμα του ασφαλιστικού. Αυτό τονίζει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής , επισημαίνοντας ότι η διαπραγμάτευση με τους εταίρους θα είναι σκληρή.

«Ορισμένοι έχουν έμμονη με τις μειώσεις.», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ  υπογραμμίζει ότι είναι ήδη διακηρυγμένη από τον πρωθυπουργό η μη μείωση των κύριων συντάξεων και προσθέτει ότι επιδίωξη μας είναι η προστασία των επικουρικών συντάξεων στο μέγιστο βαθμό.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πρόταση για αύξηση των εισφορών εκτιμά ότι «είναι ιδιαίτερα αβέβαιο αν μια μικρή αύξηση των εισφορών θα επιδράσει αρνητικά στην αγορά εργασίας».

Αντίθετα -προσθέτει- η συρρίκνωση του εισοδήματος των συνταξιούχων θα επέφερε ένα νέο υφεσιακά σοκ στην οικονομία τη στιγμή που ανακάμπτει.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, η κυβερνητική πρόταση κινείται σε τρεις άξονες: επιχειρεί τη συνολική αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, αποτελεί το εναλλακτικό ισοδύναμο στις επιμέρους μνημονιακές υποχρεώσεις που θα διαιώνιζαν τις αδικίες και τα κενά του σημερινού συστήματος και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα εκρηκτικά ελλείμματα με κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.