Quantcast
Κατρούγκαλος: Στο 55% η ανώτατη επιβάρυνση από εισφορές και φόρους - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: Στο 55% η ανώτατη επιβάρυνση από εισφορές και φόρους

δημοσιεύτηκε:

Οι νέοι συνταξιούχοι, των οποίων οι συντάξεις θα κινούνται πάνω από τα 1.000 ευρώ τον μήνα, θα υποστούν προσωρινά μειώσεις, είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας στο ερώτημα πώς θα πεισθούν οι δανειστές για τη μείωση των ελλειμμάτων των ταμείων χωρίς μειώσεις των συντάξεων. Η δέσμευση για την προστασία των κύριων συντάξεων, πρόσθεσε, αφορά τους ήδη συνταξιούχους. 

Ο υπουργός είπε ότι οι μειώσεις για τους νέους συνταξιούχους θα είναι προσωρινές, επειδή όταν στο μέλλον θα υπάρχει ανάπτυξη της οικονομίας, θα αναπροσαρμόζονται και οι συντάξεις.

Σε ερώτηση πώς θα υπάρξει ανάπτυξη, όταν υπάρχει τόσο μεγάλη αύξηση των εισφορών, ο υπουργός απάντησε ότι η μείωση των ελλειμμάτων θα φέρει την ανάπτυξη.

Απαντώντας σε ερώτημα για τη συνολική επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών από ασφαλιστικές εισφορές και φόρους, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι στην ακραία περίπτωση ενός επαγγελματία με ετήσιο εισόδημα 60.000 ευρώ, η επιβάρυνση αυτή φθάνει στο 55% του εισοδήματός του.

Για την πλειοψηφία των επαγγελματιών, είπε, που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ και πληρώνουν 5.000 ευρώ για εισφορές, η επιβάρυνσή τους θα μειωθεί από το 50% στο 38% που είναι το σύνολο των εισφορών με την κυβερνητική πρόταση.

Σε ερώτηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ο υπουργός είπε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι στον προυπολογισμό και ότι δεν αποτελεί μνημονιακή δέσμευση, αλλά πρέπει να προχωρήσει στο μέλλον. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.