Quantcast
Καββαθάς: Να μειωθούν ριζικά οι υψηλές προμήθειες των τραπεζών για το πλαστικό χρήμα - enikonomia.gr
share

Καββαθάς: Να μειωθούν ριζικά οι υψηλές προμήθειες των τραπεζών για το πλαστικό χρήμα

δημοσιεύτηκε:

Την κατάρτιση ενός εθνικού σχεδίου το οποίο θα καθορίσει τους τομείς εκείνους της ελληνικής οικονομίας που θα λειτουργήσουν ως ατμομηχανή για την έξοδο από την κρίση ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Στη συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τον γραμματέα του τομέα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του κόμματος Αλ. Ολφίδη, ο κ. Καββαθάς υποστήριξε ακόμη πως «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις γονατίζουν από την υπερφορολόγηση» και ότι «επείγει η ρύθμιση των κόκκινων δανείων με έναν τρόπο όμως που δε θα λειτουργεί ως θηλιά στους εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και στις οικογένειές τους».

Σε ό,τι αφορά το πλαστικό χρήμα ο κ. Καββαθάς υπογράμμισε ότι οι προμήθειες των τραπεζών είναι εξαιρετικά υψηλές και θα πρέπει να μειωθούν ριζικά και να προσαρμοστούν στα προβλεπόμενα από τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής επιτροπής.

Επισήμανε ακόμη, ότι θα πρέπει τα POS να συνδέονται με έναν ακατάσχετο λογαριασμό της ΜμΕ διότι σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγήσει σε αφανισμό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε στραγγαλισμό της αγοράς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.