Quantcast
Καββαθάς: Χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης- Συνάντηση με Θεοχαρόπουλο - enikonomia.gr
share

Καββαθάς: Χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης- Συνάντηση με Θεοχαρόπουλο

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, κ. Θ. Θεοχαρόπουλο, είχε σήμερα το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ στα γραφεία του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, υπογράμμισε ότι η κατάσταση της πραγματικής οικονομίας επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα και δεν πρόκειται να υπάρξει αναστροφή αν δεν υπάρξει εθνική συναίνεση και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Το σχέδιο αυτό, πρόσθεσε ο κ. Καββαθάς, θα στηρίζεται στους τομείς που έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορούν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της ελληνικής οικονομίας. Όσο αυτό το σχέδιο δεν καταστρώνεται και δεν υλοποιείται, τόσο θα εντείνεται το αδιέξοδο και οι κυβερνήσεις θα ακολουθούν τον μονόδρομο των υφεσιακών και καταστροφικών μέτρων για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι είναι αναγκαιότητα ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης το οποίο παρά τις εξαγγελίες και τις συνεχείς δεσμεύσεις η κυβέρνηση το έχει καθυστερήσει. Η νέα δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης για παρουσίαση του τον Μάρτιο και πάλι δεν υλοποιήθηκε. Είναι απαραίτητο ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με στόχευση σε συγκεκριμένους τομείς πολιτικής ώστε να ασκηθεί και διαφοροποιημένη πολιτική ανά τομέα για παράδειγμα στην φορολογία και να μην υπάρχουν οριζόντια μέτρα. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί με τις ασκούμενες πολιτικές που οδηγούν σε αποεπένδυση.

Στην αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας, κ. Γ. Κουράσης, ο Αντιπρόεδρος, κ. Γ. Ασμάτογλου και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, κ. Ι. Παπαργύρης. Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ συμμετείχε ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής και μέλος της Ε.Ε. του κόμματος, κ. Δ. Χατζησωκράτης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.