Quantcast
Καββαθάς: Σε μίνι lockdown η εστίαση από 13 Σεπτεμβρίου - Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Καββαθάς: Σε μίνι lockdown η εστίαση από 13 Σεπτεμβρίου – Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Για τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου στα καταστήματα εστίασηςμίλησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς στο MEGA.
Όπως είπε σχετικά με τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν στον κλάδο, ” η εστίαση, η πολύπαθη εστίαση, έπειτα από 18 μήνες σε απραξία κυριολεκτικά, εάν εξαιρέσει κάποιος το τελευταίο δίμηνο, μπαίνει από τις 13/9 σε ένα μίνι lockdown. Το 50% των συμπολιτών μας δυστυχώς είναι ανεμβολίαστο που σημαίνει ότι οι δυνητικοί μας πελάτες μειώνονται κατά 50%. Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας στις ήδη πληγωμένες επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης”.

Mεταξύ άλλων ρωτήθηκε ποια μέτρα προτείνει να εφαρμοστούν από τις 13 Σεπτεμβρίου στην εστίαση. “Περίμενα αντισταθμιστικά μέτρα για τον κλάδο. Μέτρα που έχουν να κάνει με τα ενοίκια , που έχουν να κάνουν με την ρευστότητα στις επιχειρήσεις και βεβαίως με τη δυνατότητα” να τίθενται το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι σε καθεστώς αναστολής.

Και υπενθύμισε ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο είχε προτείνει “να εξεταστεί η δυνατότητα ενός προγράμματος ΕΣΠΑ μέσα από το οποίο οι επιχειρήσεις θα επιδοτούνται για την αγορά μηχανημάτων καθαρισμού αέρα, μηχανήματα που χρησιμοποιούνται και στα χειρουργεία για να δημιουργούν αποστειρωμένο περιβάλλον και στις μονάδες εντατικής θεραπείας και καθαρίζουν ή σκοτώνουν ή καταστρέφουν όλους τους ιούς συμπεριλαμβανομένου και του κορονοιου από 95% έως 99%”.

Στην ερώτηση εάν θα πρότεινε σε ένα κλειστό χώρο εστίασης οι ανεμβολίαστοι πελάτες να έχουν κάνει rapid test το τελευταίο 24ωρο,  ο ίδιος ανέφερε:  “Εργαλειοποιείται ο κλάδος της εστίασης για άλλη μια φορά. Και δεν μπορεί να λειτουργεί ο κλάδος ως μοχλός πίεσης στην κοινωνία. Και θα πρέπει να τονίσω ότι διαχρονικά η πολιτεία χρησιμοποιεί τον κλάδο ως μοχλό πίεσης για να επιβάλει μέτρα που η ίδια αδυνατεί να επιβάλλει”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.