Quantcast
Kερέ: Λύση για το χρέος με τη συμμετοχή του ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Kερέ: Λύση για το χρέος με τη συμμετοχή του ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

Μια λύση του χρέους με πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, στον άξονα όμως των αποφάσεων του Eurogroup του Μαΐου, επιθυμεί η ΕΚΤ.

Μιλώντας ενώπιον της επιτροπής οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου, ο Μπενουά Κερέ, ένα από τα κορυφαία στελέχη της ΕΚΤ, επισήμανε πως η ρύθμιση για το χρέος θα πρέπει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτρέψει στην Ελλάδα να εκδώσει νέα ομόλογα πριν τη λήξη του Μνημονίου, τον Ιούλιο του 2018.

Σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Κερέ υπογράμμισε ότι η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σταδιακή επιστροφή της ρευστότητας στην οικονομία και την επίτευξη σταθερής ανάπτυξης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τον Ιούνιο τα «κόκκινα» δάνεια έφτασαν το 49% όλων των πιστώσεων που έχουν δώσει οι τράπεζες, ήτοι το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό πίσω από την Κύπρο.

Ο κ. Κερέ κάλεσε τις ελληνικές Αρχές να υλοποιήσουν γρήγορα τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια, δηλαδή πρώτον την κατάρτιση του πλαισίου για εξωδικαστική ρύθμιση χρεών και δεύτερον τη διαμόρφωση του νέου επιχειρηματικού πτωχευτικού κώδικα.

Τέλος, πρόσθεσε πως η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει πλήρως τα μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί και ενισχύσουν τη δυνατότητα των δικαστηρίων για ταχεία εκδίκαση δανείων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.