Quantcast
Κερέ: Ο ESM θα μπορούσε να γίνει η βάση ενός υπουργείου Οικονομικών της Ευρωζώνης - enikonomia.gr
share

Κερέ: Ο ESM θα μπορούσε να γίνει η βάση ενός υπουργείου Οικονομικών της Ευρωζώνης

δημοσιεύτηκε:

«Η Ευρωζώνη είναι ένα αμετάκλητο project, όχι απλώς ένα σύστημα σταθερής συναλλαγματικής ισοτιμίας. Η έξοδος ενός κράτους- μέλους αναπόφευκτα θα οδηγήσει τους οικονομικούς παράγοντες να αναρωτηθούν ποιος θα είναι ο επόμενος» δήλωσε ο Μπενουά Κερέ.

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, υποστήριξε επίσης, πως ο ESM θα μπορούσε να γίνει η βάση ενός υπουργείου Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Τόνισε ακόμη πως «η νομισματική πολιτική μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη αλλά δεν μπορεί να την δημιουργήσει ώστε να διατηρηθεί. Και η αποτελεσματικότητα και η νομιμότητα της διακυβέρνησης της ευρωζώνης δεν θα αυξηθεί από το να θέτουμε υπερβολικές απαιτήσεις στην κεντρική τράπεζα- ακριβώς το αντίθετο».

Ο Κερέ δήλωσε ακόμη πως οι προσπάθειες για ολοκλήρωση και μείωση των διαφορών μεταξύ των οικονομικών της ευρωζώνης, είναι αυτό που απαιτείται για να προχωρήσουμε μπροστά. Υποστήριξε ακόμη ότι η τραπεζική ένωση στην ευρωζώνη πρέπει να ολοκληρωθεί και προειδοποίησε για ρίσκα από τις συνεχιζόμενες αμφιβολίες για το μέλλον του ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.