Quantcast
Κοινωνική Αντιπαροχή: Όλες οι νεότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

Κοινωνική Αντιπαροχή: Όλες οι νεότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη του προγράμματος” Koινωνικής Αντιπαροχής “.

Ενώ δεν αποκλείεται το εν λόγω πρόγραμμα να “τρέξει” μετά την διεξαγωγή των ευρωεκλογών του 2024, δηλαδή μετά τις 9 Ιουνίου.

Θα υπάρξουν « βεβαίως κι άλλες παρεμβάσεις για το στεγαστικό ζήτημα με στόχο να αυξηθεί η προσφορά ακινήτων τόσο για μακροχρόνια μίσθωση όσο και για αγορά από νέες οικογένειες σε προσιτές τιμές. Εξετάζουμε για παράδειγμα κίνητρα για να αξιοποιηθούν παλιά κλειστά ακίνητα τόσο ιδιωτών όσο και του δημοσίου μέσα από ανακαινίσεις αλλά και το εργαλείο της «κοινωνικής αντιπαροχής» δηλαδή την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας δομημένης και αδόκητης ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους στην Ελλάδα προσιτή κοινωνική κατοικία με λογικά ενοίκια. Μετά τις Ευρωεκλογές θα μπορέσουμε να πούμε και να κάνουμε περισσότερα για αυτό το θέμα. » είπε χθες σε ανάρτηση του στο facebook o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

Το πρόγραμμα

Αρχικά θα καταγραφούν τα κενά δημόσια κτίρια σε όλους τους δήμους της χώρας.

Μετά αυτά θα δοθούν με φθηνό ενοίκιο στους πολίτες στο πλαίσιο του προγράμματος” Koινωνικής Αντιπαροχής ”  αλλά υπό κάποιες προϋποθέσεις τις οποίες θα περιγράφει αναλυτικά η απόφαση της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη.

Η κοινωνική κατοικία θα αφορά την παραχώρηση ακινήτων του Δημοσίου προς οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ. Μετά αυτά θα ελέγχονται από το Δημόσιο εφόσον έχουν περάσει 15 χρόνια από την παραχώρηση τους. Επίσης στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος αναμένεται να υπάρξει  και ειδική πρόβλεψη για τη στέγαση των δημόσιων υπαλλήλων όταν θα πρέπει να υπηρετήσουν σε περιοχές που είναι μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Τα διαμερίσματα και τα οικόπεδα 

Στο πρόγραμμα αυτό θα ενταχθούν μεταξύ άλλων:

  • οι παραδοσιακοί οικισμοί στα Γρεβενά και τα Γιαννιτσά,
  • 120 κενά διαμερίσματα που βρίσκονται σε ολόκληρη την Ελλάδα.
  • 11 οικόπεδα που έχουν οικοδομική άδεια σε Κηφισιά, Παιανία, Μαρούσι, αλλά και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Λάρισα, Αγρίνιο, Πάτρα, Σέρρες, Χαλκιδική και Ξάνθη.
  • οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού

Ο ανάδοχος

Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να βρει τον  ανάδοχο του έργου ο οποίος θα πληρώνει κάποιο μηνιαίο μίσθωμα στη ΔΥΠΑ. Πρόκειται για μία σύμβαση κατασκευής και αξιοποίησης, χωρίς να δεσμεύονται κεφάλαια της ΔΥΠΑ για την κατασκευή.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.